Körning
31 december 2014 08:14

Fredrik tvåa och finalklar

Fredrik Persson blev tvåa i den sena tisdagskvällens världscupkörning för fyrspann i belgiska Mechelen. Det gav poäng som ger plats bland de sex kuskar som får köra finalen i Bordeaux den 6-8 februari.

Fredrik tvåa och finalklar
Fredrik Persson, här i Sweden International Horse Show, kom tvåa i Mechelen och är klar för final. Roland Thunholm/FEI

Med prickfri körning i den avgörande andra rundan fick Fredrik Persson en tid som höll till andra plats. Holländaren Koos de Ronde, lika prickfri, var fyra sekunder snabbare och vann klassen, där den tidigare suveräne Boyd Exell – med fyra raka segrar – inte gick vidare bland de tre till den andra rndan.

– Hästarna gick väldigt bra och jag är så kkart mycket nöjd. Jag hade lite schabbel den första dagen men det gällde mest att ordna startordningen till världscupkörningen. Där siktade jag enbart på att köra felfritt och inte göra några chansningar, berättar Fredrik.

– I den andra rundan hade Mechelen valt att inte räkna tiden i den första vilket brukar vara mer normalt. Arrangören kan välja och här handlade avgörandet bara om det andra varvet och alla tyckte också att det blev mer spännande att börja på noll.

Eftersom dagens segrare Koos de Ronde inte hade Mechelen som en av sina poänggivande tävlingar fick Fredrik Persson  högsta utdelning med tio poäng. Med bara tävlingen i Leipzig kvar, där Fredrik inte startar är han ändå helt klar för finalen i febriari.

– Det känns väldigt bra att vara i final och hästarna har gått bättre och bättre för varje tävling. Nu är vi på väg hem och sedan får vi träna och planera för finalen, säger Fredrik om sitt fina årsavslut.

Resultat

Aktuell ställning med en tävling kvar
Boyd Exell, Australien 30 poäng
Fredrik Persson, Sverige 24
Ijsbrand Chardon, Holland 24
Christoph Sandmann, Tyskland 17
Koos de Ronde, Holland 15
Jozsef Dobrovitz, Ungern 13
Georg von Stein, Tyskland 13
Glenn Geerts, Belgien 10
Theo Timmerman, Holland 7
Werner Ulrich, Schweiz 5

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden