Dressyr, Ponny
3 juli 2019 09:46

Fritt fram att rida fler nationella dressyrklasser

Nya reglerFrån den 1 augusti tas begränsningen i ponnydressyr bort, och det blir återigen tillåtet att starta sin ponny i två klasser per dag på nationella flerdagarstävlingar.

Fritt fram att rida fler nationella dressyrklasser
Från den 1 augusti får ponnyer starta mer än en klass per dag på nationella dressyrmeeting. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var Dressyrkommittén som kom med förslaget att begränsa antalet starter per ponny till en klass per dag på nationella meeting, när TR II togs fram för 2019. Men efter att de nya reglerna tillämpats under ett halvår anser Ridsportförbundets tävlingssektion nu att konsekvenserna av begränsningen inte blev som man tänkt, utan istället motverkar ponnydressyrens utveckling.

Därför dras regeln tillbaka från den 1 augusti 2019, då det återigen blir tillåtet att starta två klasser per dag vid nationella flerdagars ponnydressyrtävlingar. Under arbetet med TR 2021 kommer frågan att tas upp igen, skriver Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden