Dressyr
11 mars 2018 11:03

Full pott för Zhaplin Langholt och Delizia

TestryttareTvå kolsvarta hästar frälste Patrik Kittel under testridningen för 5-åringar i Herning och fick jackpot i poäng. Segern gick till en stor valack och son till Zonik.

Full pott för Zhaplin Langholt och Delizia
Zhaplin Langholt glänste under Patrik Kittel. Foto: Kim C Lundin
Patrik Kittel hade efter lördagens testridning satt fler fina 5-åringar på kartan. De med svenska mått mätt mycket välutvecklade och väl förberedda hästarna fick i det stora hela goda omdömen även om det fanns detaljer hos alla Kittel ville förbättra.
Patrik Kittel
Patrik Kittel ger kommentarer till Charlotte Mogensen. Foto: Kim C Lundin

Sista dagen inleddes med en Sezuan-dotter passande döpt till Sezuanna som visade upp fin skritt och trav men fattades lite ”rummelighed” det vill säga en luftigare och mer framåtgripande trav. Det blev fina betyg med 9/9 till stoet som till det yttre var mycket lik sin far som 3-åring här i Herning.

Sezuanna
Sezuanna Foto: Kim C Lundin
Patrik Kittels diplomatiska förmåga sattes på prov när valacken Favour Gersdorf inte rörde sig helt rent och Patrik kommenterade att det kändes inte regelbundet från sadeln.

— Jag avbryter här för något är inte helt ok med den hör hästen. Jag kan inte testrida honom, det känns inte rätt, sa Kittel och möttes av applåder från publiken.

Favour Gersdorf
Favour Gersdorf som inte gick helt rent. Foto: Kim C Lundin
Största problemet för årets testryttare var faktiskt att hålla koll på hästarnas kön, han kallade Bad Girl W för ”han” raktigenom testen.

— so sorry, jag ställer mig i skamvrån, skojade Kittel och skötte resten galant.

Bad Girl W
Bad Girl W blev kallad ”han” Foto: Kim C Lundin
Ml's Zeiline
Ml’s Zeiline var en av många Zack-avkommor. Foto: Kim C Lundin

Stoet Sienna, ännu en Sezuan-dotter, utvecklades fint under Kittel.

— Jag hade behövt lite mer tid, det finns saker som behöver förbättras men potentialen är det inget tvivel om, en 9:a!

Delizia
Delizia och Anne Trønsegaard Foto: Kim C Lundin
Det hettade till när den svarta skönheten Delizia (DWB e Fürstenball-De Noir) kom in i arenan, det blev en omdelbar förälskelse och det var ett mycket komplett sto. Poängen blev verkligen en fullträff dessutom, bara med en liten önskan om lite mer skritt, 10 för ridbarhet och 10 för kapacitet.
Delizia
Delizia Foto: Kim C Lundin
Zhaplin Langholt
Zhaplin Langholt med Andreas Helgstrand fick 8,5 för skritt, 10 för trav och 10 för galopp. Foto: Kim C Lundin
Delizia
Delizia får klapp för gott arbete. – Det var en ren överraskning att hon var så fantastisk att rida sa Kittel. Foto: Kim C Lundin

När klassens ledare Zhaplin Langholt (DWB e Zonik-Stedinger) kom in blev det initialt spännande då applådåskorna för Delizia skrämde allt i hästväg i arenan.

Andreas Helgstrand
Andreas Helgstrand såg länge nervös ut under testridningen, först när det kommit en del ”Wow” genom högtalarna såg han mer avslappnad ut. Foto: Kim C Lundin

När Patrik kom upp behövde Zhaplin lite tid för att slappna av, men mindre än en minut senare var valacken avslappnad och fin. Patrik kom väl överens med den store valacken och det fanns inte mycket mer att önska i form av gångarter, verkligen världsklass.

— Vad ger man för poäng i dressyr för perfektion? 10:or såklart, både ridbarhet och potential, jär fattas ingenting, wow, sa Kittel.
Zhaplin Langholt
Zhaplin Langholt slappnade verkligen av, en härlig häst. Foto: Kim C Lundin
Det innebar seger till Zhaplin Langholt med massiva 962 poäng av 1000 möjliga.
— Han var med i USA för att säljas men vi fick inte rätt bud därför fick han följa med hem för att gå här, det är en superhäst, sa Andreas Helgstrand redan i onsdags.
Valacken har nog inte minskat i värde, suveräna gångarter, härligt psyke och fantastisk ridbarhet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden