Blogg
18 december 2013 09:11

Full träning pågår

Tisdag den 17 december, fortfarande flera plusgrader ute och lite regn i luften. Ingen direkt jul- och myskänsla men jag måste erkänna att jobba med hästar under sådana här förhållanden vill jag kalla lyx.

För två år sen när jag var här så snöade, blåste och, för att vara Holland, iskallt tycker jag att det är himla skönt att det är lite regn i luften, vindstilla och plusgrader!

Adelinde har ridit nästan alla hästarna idag och de gör verkligen goda framsteg. Vintern för oss är inte som för fler hemma i Sverige med vintervila och liknande, nej då här har vi full kondition och ska matcha upp inför tidig vårsäsong. Vi har nästa träningstävling inbokad den 10 januari för Barrychello och Adelinde ska ta med tre eller fyra av de äldre hästarna som ska gå St George till Grand Prix, de yngre hästarna ska gå sina första starter i februari.

Under eftermiddagen har Adelinde haft Rabotalentplan träningar, där banken Rabo har en talang grupp med ryttare som får förmånen att träna tio gånger för en tränare, mycket klok idé om jag få säga!  Det är elever som har handplockats från en audition av de tränare som ingår i planen och därefter fått tilldelad en tränare.

Adelinde undervisade från klockan två till klockan nio på kvällen, de sista tre ekipagen var inte med i Rabo planen utan de var elever som regelbundet kommer och tränar för henne, bland den var Corinda med familj. Hon hade med sig två av sina ponnyer så mamma och pappa var en välbehövlig hjälp.

När de kom red jag trettonåriga Tolstoi som står hos oss till försäljning och tävling, en hoppstammad grabb men går Grand Prix dressyr, så Adelinde frågade om hon fick sitta upp en sväng och så klart att hon fick det! Jag gav Corinda några instruktioner och hon fick till piaffe, passage, byten och piruetter så det var toppenskoj! Innan hon skulle rida sina ponnyer så fick jag en för tidig födelsedagspresent av henne och hennes familj, så nu kommer jag och Barrychello att glänsa på uppvärmningarna inför tävlingarna. 🙂

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden