Nyheter
6 december 2020 16:18
Ridsportplus

Fyrfota flyttlass lämnade anrik anläggning för nystart i Malmö

FlyttSå kom äntligen dagen F. F som i flyttning. Malmö Civila Ryttareförening lämnade de gamla, slitna lokalerna vid Jägersro och drog mot nybygget bara någon kilometer därifrån. Till häst förstås.

Fyrfota flyttlass lämnade anrik anläggning för nystart i Malmö
Storhästarna nästan framme vid nya anläggningen i Malmö. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det har varit en lång resa från det som en gång var en av Sveriges stora ridanläggningar. Här har många kända ryttare tävlat, här har tusentals elever lärt sig hantera hästar och här har varit legendariska chefer som har styrt upp det hela.

Men tiden gick ifrån klubben.

Anläggningen har sett ungefär likadan ut sedan 1960-talet – att öppna den gamla branddörren ner till stallarna har i många år varit som att ta flera steg tillbaka. Otidsenligt men oj så nostalgiskt.

Men nu är det slut.

Flytt i helgen

I helgen flyttade hela föreningen definitivt ut till den sprillans nya anläggningen. De kom i skritt över ängarna bakom Jägersrobanan. I två grupper och med hästar, ponnyer och ryttare där förväntan var på topp.

Och i den inofficiella mottagningskommittén fanns MCR:s personal med verksamhetschef Kris Kringstad i spetsen. Plus föräldrar, gamla MCR:are och förbipasserare. Alla på coronavstånd förstås.

Mcr2
Skimmelgänget lämnar den gamla anläggningen vid Jägersro i Malmö. Foto: Eva Österlund
Mcr3
Ponnygänget på väg till sitt nya hem. Foto: Eva Österlund
Mcr4
Första lektionen för verksamhetschef Kris Kringstad. Foto: Eva Österlund

Kris Kringstad fick in hela gänget i ridhuset där den allra första lektionen hölls. När ponnygruppen så småningom hann fram blev det samma sak där.

Stort och luftigt

Ridhuset är stort, stallen är stora och luftiga, det finns hagar till alla och härliga övriga utrymmen. Med andra ord – det är bara att önska MCR lycka till – äntligen är man på plats i nutiden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden