Fälttävlan
6 september 2021 14:29
Ridsportplus

Fyrstjärnig svensk seger i Sopot

InternationelltI sadeln på egenuppfödda Corpoubet AT, som vann Breeders som 7-åring, slog Amanda Staam i helgen till med sin första internationella seger i fyrstjärnig klass. Polska Sopot lockade som vanligt många svenska ryttare, och det blev blågult i topp även i den långa trestjärniga klassen.

Fyrstjärnig svensk seger i Sopot
Amanda Staam och Corpoubet AT hoppade hem en fyrstjärnig seger i Sopot. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Amanda Staam har haft Corpoubet AT (SWB val -13, e Corporal VDL-Baloubet du Rouet, uppf Tobias Nilsson, äg Amanda Staam) sedan han föddes, och tillsammans har de haft flera fina framgångar under unghäståren – ekipaget var tvåa på Breeders för 5-åringar, och förra året blev det vinst bland 7-åringarna.

  I år har valacken visat att trestjärnigt inte varit något större problem, så därför stod debut i fyrstjärnigt på schemat i Sopot – något Corpoubet AT fixade galant.
  – Han är helt fantastisk, han vill alltid göra sitt jobb – han gör allt jag ber om och lite till. Han är en fantastisk hoppare och naturligt snabb i terrängen, han är väldigt säker där, säger Amanda Staam.

  Han vill alltid göra sitt jobb – han gör allt jag ber om och lite till.

  – I dressyren har vi lite kvar att slipa på innan vi är riktigt bra på fyrstjärnig nivå, men jag fick till ett helt okej program med honom nu i Sopot. Men det finns mycket mer att hämta, så det blir bra med en vinter med träning nu, konstaterar hon.

  Med till Sopot hade Amanda ytterligare en av sina hemmauppfödda hästar, 9-åriga stoet Carilda Rose AT som slutade sexa i samma klass.

  – Corpoubet är nog snäppet säkrare, stoet är helt fantastisk och är nog egentligen ännu lite bättre i dressyren, men hon är hetare och lite svårare. Men det är två framtidshopp, jag tror nog att de kan gå hela vägen.

  Populär tävling bland svenska ryttare

  Sopot bjöd på bra tävlingar med välbyggda banor och fina faciliteter. Ingen klarade dock den fyrstjärniga korta terrängen utan tidsfel.

  – Jag och ytterligare en ryttare var snabbast, vi hade fyra fel för tiden. Det var en rätt tajt mätt tid och så var det ganska slingrigt, särskilt i slutet, där tappade man ganska mycket tid. Men det var väldigt fint byggt, många stora häckar och fina hinder. Man fick en trevlig runda, summerar Amanda Staam.

  Troligtvis blir det ytterligare en internationell fyrstjärnig klass för Corpoubet AT innan säsongen är slut, och en eventuell SM-start.

  Som vanligt fanns många svenskar på plats i Sopot, i CCI4*-S var även Linda Algotsson placerad femma med Fair Spot. Klassen hade 30 ekipage till start.

  Den långa trestjärniga klassen, med nio starter, vanns av Frida Andersen och Box Leo (SWB val -10, e Jaguar Mail-Quite Easy, uppf/äg Therese Örup) som slutade på sitt dressyrresultat 33,8 straff.

  Resultat CCI4*-S

  Resultat övriga klasser

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden