Sverige
13 juni 2014 18:10

Fyrverkeri skrämde 100-tals djur

Fyrverkeri, nära flera djurhagar, i samband med en skolavslutning orsakade full kalabalik med hundratals livrädda kor och skenande hästar.

Händelsen inträffade strax före klockan elva på onsdagskvällen när Fagrabäckskolans föräldraförening avslutade skolavslutningsfesten vid Sankt Sigfrids folkhögskola i utkanten av Växjö. Effekten blev mer än den väntade framför allt för djuren i hagarna omkring Kronobergs kungsgård i Växjö.

– Här var full kalabalik. Hästarna blev helt tokiga, de sprang i fullt sken ut i allén innan vi fick tag i dem. Fyra hästar flydde rakt igenom ett staket, forcerade en järngrind och spräckte en staketstolpe. Minst en häst skadades i tumultet och även korna blev mycket uppskrämda, säger Viveka Fransson, som äger Kronobergs kungsgård, till SVT Smålandsnytt. 

I det polistillstånd som fanns för fyrverkeriet står att alla närliggande grannar ska kontaktas om ett större fyrverkeri ska skjutas upp. Någon sådan information till grannarna har inte skett enligt Viveka Fransson. 

Ordföranden i Fagrabäckskolans föräldraförening vill inte kommentera händelsen mer än att föreningen sponsrade ett normalstort fyrverkeri men att själva festen arrangerades av skolan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden