Sport
25 november 2016 23:39

Gammal är äldst på SIHS

John Whitaker levde upp till sin hjältestatus i kvalet till Sweden Masters. Tillsammans med Argento blev det seger i 1,45 och ännu mer jubel för engelsmannen.

Gammal är äldst på SIHS
Snyggt flygande mot segern. Mikael Persson/MiP Media

Nyfiken på vinnaren? Läs Ridsports intervju med John Whitaker här.

I det lilla men stentuffa startfältet i hoppning på Sweden International Horse Show är John Whitaker äldst med sina 61 år och redan från start visade han var skåpet ska stå. De felfria och väl vägda ritterna avlöste varandra, men John var soklar på vinnarpositionen. Efter att hans hingst Argento (f 2000, e Arko III-Gasper) visat med en rejäl kickspark vid startsignal att han var redo lekte de sig sedan fram över Peter Lundströms 1,45-bana som var kvalet till Sweden Masters.

Lika lekande lätt gick det i omhoppningen där de klippte hinder efter hinder och kapade ledartiden med 1,61 sekunder.
– Härligt att vara tillbaka i Stockholm och inför en så fantastisk publik, sa John vid prisutdelningen och fick förstås ännu mer applåder av publiken i gengäld.


Angelie med fullt fokus på väg mot andraplatsen. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Belgiska Olivier Phillippaerts förpassades för en stund till andraplatsen, men som näst sista ryttare ut puttade Angelie von Essen ned honom ännu ett snäpp. Med Newton Abbot fixade hon bästa svenska tiden, drygt en sekund efter Whitaker, och knep silverplatsen.
– Jag tänkte att jag kör så fort jag kan, säger Angelie och tillägger att hon allt var lite förvånad när hon insåg hur snabb hon var.

1,40-klassens vinnare Emanuele Gaudiano var sist ut och ville lite för mycket. Det slutade i ett fall som var klassens enda incident, men efter att Calotta fångats in kunde ekipaget lunka ut tillsammans.

Resultat
Har du missat något från Friends? Här finns Ridsports alla artiklar från hästfesten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden