Ponny
5 juli 2020 19:18

Gardiner och Everz lyckades sätta nollan i Medelsvår A

NationelltDet har ridits Medelsvår A på flera håll i helgen, men det har inte varit många felfria. Hos Harplinge Ridklubb och på Runsten gick det dock vägen. Smilla Gardiner var översvallande lycklig efter att äntligen ha satt nollan efter flera försök sedan tävlingsstoppet hävdes.

Gardiner och Everz lyckades sätta nollan i Medelsvår A
Smilla Gardiner och Dooneens Captain Classic. Foto: Privat

Det har inte varit många felfria ritter i Medelsvår A den här helgen men några få har satt nollan. Segrare på Niklas Arvidssons anläggning, där Harplinge Ridklubb har hållit nationella tävlingar i helgen, var Smilla Gardiner och Dooneens Captain Classic som red dubbelt felfritt med snabbaste tiden i kategori C under söndagen. Och det var minst sagt en mycket glad ryttare som svarade på ett meddelande från Ridsport.

– Jag är jätteglad! Han hoppade super idag! Detta var vår fjärde MsvA och tidigare har det varit bra rundor, men någon bom som fallit. Så jag är jätteglad över att vi teamade ihop så bra idag och satte dubbelnollan! Jag har haft honom i nio månader och han är helt magisk!

Även Sofia Everz var dubbelt felfri och tog sin andra Medelsvår A-seger efter coronauppehållet med D-ponnyn For Fun TF hos Föreningen Runsten Equestrian. Banbyggare var Unni Gustafsson som hade byggt en smart bana med grundomgången på ena sidan av arenan och omhoppningen på andra med totalt 15 språng i bägge faserna.

Vinnare i kategori D hos Harplinge Ridklubb var Alma Carlén med Crag Vivendi som med fem fel var bäst av tre rutinerade ryttare på den höjden.

Även hos Skyrup Country Club Ryttarförening reds det en Medelsvår A där Ellenore Hammargren avgick med segern efter ett nedslag tillsammans med ponnyn Archies Grey.

Under lördagen satte även Frida Levin och CLH Flash Gordon sin första felfria Medelsvår A-runda tillsammans i Hallsta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden