Fälttävlan
16 april 2021 06:25

Gärds inleder internationella fälttävlanssäsongen

SäsongsdebutEfter förra årets comeback i den internationella fälttävlansterminen fortsätter nu rutinerade arrangören Gärds Ryttarförening på samma linje. Under två dagar kommer det att ridas två- och trestjärniga klasser på den skånska banan.

Gärds inleder internationella fälttävlanssäsongen
Christoffer Forsberg, här på väg mot Breeders-seger med Florentcia 2020, kommer till start med åtta hästar i de internationella klasserna på Gärds. Foto: Roland Thunholm

Kristianstad International Eventing skapades förra året, och är nu tillbaka med internationell fälttävlan – årets första på svensk mark – den 16-17 april för nordiska ryttare.

– Förra årets succé gav oss verkligen blodad tand. Förra årets tävling gjorde oss till ett väl sammansvetsat arrangörsteam med många ideella krafter både inom och utom klubben. Det har gjort oss än mer förberedda för de snabba omställningar som ibland krävs när förutsättningarna kan ändras från en dag till en annan. Tävlingsplatsen har de rätta förutsättningarna för att tävlingen kan genomföras helt smittskyddsanpassad både för människor och hästar. Dock fortfarande publikfritt, säger tävlingsledaren Nils-Arne Pedersen i ett pressmeddelande.

Två internationella klasser står på programmet i helgen, med start idag fredag – CCI2*-S och CCI3*-S. Klasserna har lockat stora startfält, 43 ekipage i den trestjärniga klassen – där flera landslagsryttare startar – och 53 i den tvåstjärniga. Söndagen kommer att ägnas åt nationella klasser för yrkesverksamma ryttare.

Tidsprogram
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden