Ponny
5 augusti 2021 21:11
Ridsportplus

Gemensam precamp för att stärka lagkänslan på ponny-EM

UppladdningI veckan är det dags för den största utmaningen som ponnyryttarna kan ställas inför, då ponny-EM går av stapeln i polska Strzegom. Sverige skickar lag i samtliga tre grenar, och för första gången har man i år genomfört en gemensam precamp.

Gemensam precamp för att stärka lagkänslan på ponny-EM
Landslagsledaren i fälttävlan, Lena Bredberg, är glad över att man lyckats samla alla grenar för en precamp. Foto: Madeleine von Koch

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I Strzegom väntar ponny-EM den 11-15 augusti, ett mästerskap dit uppladdningen brukar ske grenvis. Men i år gjorde landslagsledarna Lena Bredberg, Anette Svanberg och Sofia Bengtsberg gemensam sak av precampen, och samlade samtliga EM-uttagna ryttare och reserver under en dag i Linköping.

– Det är första gången vi lyckats få ihop alla tre grenarna, det känns väldigt kul – man är ju tillsammans på EM så då är det ju roligt om man känner varandra lite bättre, konstaterar Lena Bredberg, ansvarig för fälttävlansryttarna.

Vett och etikett på schemat

Dagen, som spenderades utan ponnyer och föräldrar på Sofia Bengtsbergs gård utanför Linköping, innehöll föreläsningar, presentationer, teambuildinglekar och en del vett och etikett.

– Vi hade lite snack om vad man ska tänka på när man representerar sitt land, hur man uppför sig när det går dåligt och hur man är mot folk runtomkring en – att man är snäll och trevlig, dukar av efter sig och håller ordning kring sin box, bland annat, säger Lena Bredberg.

– Och så har vi bestämt att vi ska heja på varandra, när dressyrryttarna rider så sitter hopp- och fälttävlansryttarna på läktarna. Därför har vi också lärt oss mer om vilka regler som gäller i alla grenar, och vilka tider så att vi ska kunna planera.

Imponerande terrängutmaning

Väl på plats i Strzegom har Lena Bredberg lovat att ta med sig hela teamet ut på terrängbanan.

– Jag ska gå banan med alla ryttare, föräldrar och tränare, det brukar vara uppskattat. De från de andra grenarna brukar bli rätt imponerade av fälttävlansryttarna, när de ser en trekombination på böjt spår i nerförsbacke med smalhinder, säger Lena Bredberg med ett skratt, och avslutar med en gissning om resultatet i sin gren:

– Det blir tufft i år, men i fälttävlan är det nog främst laget som kan ha en chans. Ryttarna är starka i terrängen allihop, så blir det en svår terräng är det bra för oss.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden