Hoppning
15 februari 2015 21:51

Peder vann Gina Tricot GP

Peder Fredricson och H&M All In vann Gina Tricot Grand Prix i Borås på söndagen. Skåneryttaren fick över en kvarts miljon kronor för sin seger.

Peder vann Gina Tricot GP
Peder Fredricson fick en stor check efter sin seger i Gina Tricot Grand Prix. Photo: Roland Thunholm

Gina Tricot Grand Prix hade 31 startande ekipage och reds på 1,55-höjd med winning round. Sju av ekipagen var felfria i grundomgången. Peder Fredricson och H&M All In (val f 2006 e Kashmir van Schuttershof-Fortune uppf Bas Huybregts) hade lite fördel som sista startande i winning round och vann klassen ganska rejält.

– Fantastiskt roligt. Jag ville gärna vinna och min häst var helt super, berättade Peder som med segern utjämnade  familjestatistiken, där hustru Lisen har två GP-segrar i Borås.

Det blev en winning round helt i publikens smak, där samtliga satsade rejält för seger. Belgienbaserade Petronella Andersson tog ledningen som tredje ryttare i avgörandet och klassens första dubbelnolla. Hon var dessutom extremt snabb och hur de andra än försökte var ingen ens i närheten av hennes tid med Carriere.

Så kom då Peder för att avsluta klassen i kraft av bäst tid i grundomgången. Han fick också den bästa tiden i winning round och var sekunden bättre än Petronella. Tredjeplacerade Satu Liukkonen var två sekunder bakom Petronella.

– Jag tyckte att jag fick bra flyt i början men var långsam till det vita planket och vågade inte tro på seger, sa 23-åriga Petronella om sin runda och det vita planet som var tredje sista hinder i winning round.

Med sina fina resultat i Borås är det mycket troligt att Belgienbaserade Petronella Andersson och Jonna Ekberg, sexa i Grand Prix, blir två av svenskarna i Gothenburg Horse Show

– Jag vågar inte rida riktigt fort på henne och kom heller inte bra till planket men till sista hindret satsade jag ordentligt och höll nästan på att flyga av, berättade Satu som även var trea på SM.

– Det stämmer att det är min andra GP-seger här. Jag vann det första året med Holliday KLG. För All In, som har allt man vill att en häst ska ha vilket egentligen är väldigt sällsynt, var det hans första seger i Grand Prix över huvud taget. Han är bara nio år och har inte gjort så många. Jag trodde så klart på vinstchans och även om han inte har någon direkt omhoppningsrutin från stora klasser så vet jag hans stora kapacitet, förklarade Peder.

Bonusmiljonen står kvar oförändrad även i år. SM-vinnande Amanda Ericsson hade chansen i år men sprack på det tredje hindret i grundomgången och sedan rev Crimson ytterligare ett hinder.

Resultat

Annelie Frank/Jörgen Ottosson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden