Avelsnyheter
17 november 2016 14:30

Glamourdale och Anna Blomgren nytt ekipage

Svenska Anna Blomgren Rogers och hennes man Will Rogers har bytt stalladress i Holland. Med bytet kom ett nytt uppdrag för Anna - hon tar över tyglarna på 2014 års segerhingst i KWPN Glamourdale.

Glamourdale och Anna Blomgren nytt ekipage
Teamet Anna Blomgren och Will Rogers byter stall, bomusen kommer i form av att Anna tar över tyglarna på en svart skönhet vid namn Glamourdale. Kim C Lundin kim@witnet.se

Ridsport har tidigare under året gjort reportage hos Anna Blomgren och Will Rogers, numera gifta i ett riktigt sagobröllop dit Anna red på Tørveslettens Quattro.

Anna Blomgren på Tørveslettens Quattro.

Sedan början på oktober har de numera sin bas hos danske Anne van Olst och hennes holländske man Gertjan i holländska Den Hout.
– Jag och Will har fortfarande våra egna företag men hyr nu boxar här, berättar Anna.

Hon har tränat för OS-ryttaren Anne van Olst under hela sin tid i Holland och det blir lättare nu.
– Jag får möjlighet att träna mera. Dessutom har vi  färre träningshästar nu. Det blir precis som det ska vara kvalitet före kvantitet som jag alltid önskat, kommenterar hon.


Will och Anna under en demonstration och clinic i Odense 2015.

Så till en riktigt bonus för Anna Blomgren som satsar uppåt i klasserna med Tørveslettens Quattro och en del andra hästar. Hon får ta över tyglarna på Glamourdale (KWPN f -11 e Lord Leatherdale-Negro, uppf J.W Rodenburg, äg Van Olst stables.)
– Anne vet sen tidigare att jag älskade honom så hon frågade om jag ville – det är en superhäst!! så svaret var givet.
Första publika framträdandet blir redan på onsdag 23 november när de holländska hingst-tävlingarna drar igång i Ermelo.

Glamourdales tidigare ryttare Benjamin Maljaars slutade efter flera år hos Van Olst. Stallet har varit skola för ett antal namnkunniga ryttare som Andreas Helgstrand och Severo Jurado Lopez.

Glamourdale har i år fått fyra ston via spermaimport, hemma i Holland är det över 370 avkommor utan att föl födda 2016 är inräknade. När Glamourdale gjorde sitt 70-dagarsprov våren 2014 fick han fina 85,5 poäng med nior för galopp och balans. 


Glamourdales med sin tidigare ryttare Benjamin Maljaars under KWPN Stallion Show 2016.

Startlista hingstklasser KWPN 23 november

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden