Ponny
7 oktober 2012 16:12

Globentäcke till Cornelia och Ebba

Cornelia Georgsson och Ebba Larsson vann varsitt Globentäcke när tredje omgången av kval II till Prins Carl Philips Pris reds i Kalmar på söndagen.

Globentäcke till Cornelia och Ebba
Cornelia Georgsson och Jelle vann både den avslutande medelsvår B-hoppningen och Globentäcket i Kalmar på söndagen.

Ebba Larsson och hennes Emerald Victor (val f 2004 okänd härst uppf The Shore Farm äg Stall Hälledal) hade visserligen tolv fel i omhoppningen i d-ponnyernas medelsvår B-hoppning som också var kvalklass. Men det räckte till en andraplats i klassen och var bästa resultat bland dem som jagar de åtråvärda plasterna i Globen.

Vann klassen gjorde Mölndalsryttaren Antonia Pettersson Häggström och Little Irish Lad (val f 1995 okänd härst imp England äg Stephanie Nordh). Hon var ensam av de 24 ekipagen att dubbelnolla. En hel del fick problem i grundomgången, särskilt på kombinationen. 
– Det känns jättebra att ha vunnit, säger Antonia Pettersson Häggström.

I kategori C var det 16 startande ponnyer i Globenkvalet. Fyra av dem tog sig vidare till omhoppning, och Cornelia Georgsson och Jelle (val f 2000 okänd imp Holland äg Eva Georgsson) var snabbast av de två som var felfria där. Den 15-åriga Flyingeryttaren hittade de klart snabbaste vägarna och kunde lämna Kalmar med ett Globentäcke på sin ponny. 
– Det var kul, banan var bra att rida, säger hon. 

Resultat, kategori D
Resultat, kategori C
Läs om lördagens medelsvår A i Kalmar
Läs mer om ponnyhoppningen i Globen

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar