Ponny
5 juli 2020 17:54
Ridsportplus

”Gordon har lärt mig att tro på mig själv”

SuperekipageFrida Levin satte i helgen sin första nolla i Medelsvår A ihop med sin älskade CLH Flash Gordon, som även han gick sin första felfria 1,20-runda. "Den största lärdomen från honom har varit att tro på mig själv", berättar Frida Levin.

”Gordon har lärt mig att tro på mig själv”
Frida Levin och CLH Flash Gordon. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Frida Levin har gjort totalt sex Medelsvår A-starter med CLH Flash Gordon, alla med bra resultat. Men hos Hallsta Ridklubb satt den första riktiga fullträffen med felfritt resultat, vilket var den första nollan på höjden för både ryttaren och ponnyn. Men det var ingen enkel Medelsvår A, berättar Frida.

– Den hade vissa hinder som var vinklade på ett speciellt sätt, som gjorde att man var tvungen att ha mycket is i magen och verkligen hålla upp på ytter för att kunna ge sin häst de bästa förutsättningarna att klara hindret felfritt.

Medelsvår A-banan under Hallstahoppet var definitivt en utmaning, med 14 språng och tekniska frågor ställda av banbyggaren Helena Lundström. Men samtidigt som det var svårt var det också rytmiskt, menar Frida.
– Banan hade trevliga distanser som bjöd in till att man kunde följa med sin häst i en jämn men lite framåt rytm, vilket passade mig och Gordon väldigt bra.

C9d974b7-8445-41da-b672-86628428efa5
Frida Levin och ”Gordon” har tävlat Baltic Cup tillsammans. Foto: Privat

Hon är full av beundran inför sin ponny.
– Gordon är en helt fantastisk häst som trots sina unga år har rutin och erfarenhet i de högre klasserna, vilket gör honom till en fantastisk läromästare som jag har lärt mig så otroligt mycket på.

– Den största lärdomen från honom har varit att tro på mig själv, vilket då i sin tur har gett mig ett otroligt självförtroende som jag är evigt tacksam över. Det absolut bästa med honom är att han alltid försöka klara ett hinder felfritt, han vill vara felfri vilket är en fantastisk egenskap.

– Utåt så kan Gordon se ut lite som en ”macho” häst, men egentligen är han lite av en mjukis som älskar att mysa, speciellt att bli kliad på manken. Han är alltid väldigt positiv och framåt, alltid villig att lära sig eller testa nya saker, en riktig arbetsmyra är han.

Hur ser planerna ut?
– Målet med honom var att rida Nordiska mästerskapen nu i sommar, men på grund av corona så har det blivit inställt. Det är väldigt tråkigt, men jag hoppas på att Baltic Cup drar igång snart, så vi kan fortsätta att tävla internationellt.

– Utöver förhoppningarna på internationella framgångar hoppas jag på en bra placering under ute- och inne-SM och det skulle även vara väldigt kul att kvala in till finalen av Prins Carl Philips Pris i år.

Det berättar den unga ryttaren och framhåller samtidigt sin tränare som en viktig del av resan.
– En stor del utav vår framgång är på grund av all ovärderlig hjälp från min tränare Daniel Svensson, som verkligen har hjälpt mig och mina hästar otroligt mycket. Jag har utvecklats något enormt under den tiden jag har tränat för honom och hoppas på att det fortsätter i flera år till.

C516bf49-3245-4f4a-8b2a-532825432581
Frida Levin och Fideli QQ. Foto: Privat

Fideli är på väg tillbaka

Frida Levin rider sedan 2017 även C-ponnyn Fideli QQ, som tidigare tävlades framgångsrikt av Jennifer Bratt. Det lilla gråa skimmelstoet har dock varit borta från tävlingsbanan ett tag på grund av en skada. Men nu tycks problemet ha funnit en lösning och Fideli är återigen på väg upp i klasserna.

– Fideli har tyvärr varit felvinklad i bakhovarna, vilket inte har gett henne några förutsättningar alls att kunna prestera. Men det är återställt och nu ska hon få en mjukstart igång så att hon känner att det inte är obehagligt att hoppa längre. Något hon tyvärr gjorde när hovarna var felvinklade, så vi klättrar upp i klasserna försiktigt.

– Jag tror mycket på henne och hon kommer snart vara tillbaka till fullo i tävlandet då hon har en sådan fantastisk personlighet som är så speciell. Hon har en otroligt stark vilja att ta sig över till andra sidan hindret, då inget är bättre än att få hoppa om man frågar henne. Hon har verkligen inte något ont i sig, utan hon vill alla väl och älskar att få uppmärksamhet och bli behandlad som en riktigt prinsessa, vilket hon verkligen förtjänar.

Frida Levin berättar också att hon hoppas mycket på nya stjärnan Epapke, hennes första D-ponny, som hon fick i november

– Vi håller på att klättra upp i klasserna. Hon har en fantastisk teknik och vilja att hoppa. Vi hoppas och tror på att vi tillsammans har vad som krävs för större mästerskap. Det blir spännande att se hur vi kommer att stå oss under SM i Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden