Hoppning
15 februari 2015 08:38

von Eckermann tvåa i Hongkong

Henrik von Eckermann och Gotha FRH stod för två felfria rundor i söndagens Hongkong Masters, en femstjärnig Grand Prix. Det räckte nästan hela vägen till att försvara titeln från förra året. Ekipaget slutade tvåa.

von Eckermann tvåa i Hongkong
"Nu flyger jag hem med ett leende på läpparna" sa Henrik von Eckermann till Hongkong Masters webb-tv efter sin andraplats.

Henrik von Eckermann och Gotha FRH (HANN sto f 2001 e Goldfever-Prestige Pilot uppf Jan Minners äg Madeleine Winter-Schulze) är titelförsvarare och gick ut som nummer 16 i det 27 ekipage stora startfältet. Ekipaget levererade den åttonde nollan i klassens första omgång efter en runda där stoet var väl med på noterna. Hon nuddade insprånget i trekombinationen, men för övrigt var hon inte i närheten av ett hinder och får noll fel med sig till andra rundan.

I andra rundan visade Gotha FRH sina mästartakter. Henrik von Eckermann vände upp riktigt tajt på ett par hinder, men fuxstoet var kvick i både tanke och hovar hela vägen runt. På ett räcke blev det dock ett lite högt språng och på linjen efteråt fick ekipaget lägga in ett galoppsprång extra jämfört med bland annat John Whitaker. Det blev ännu en felfri runda och den näst snabbaste tiden. Segern gick till Storbritanniens John Whitaker och Argento. Ekipaget var tidigt ut i andra rundan men kunde försvara sin ledning. Henrik von Eckermann slutade tvåa, en dryg halvsekund efter Whitaker. 
– Normalt sett när jag är tvåa brukar jag bli ganska sur. Men den här gången är jag bara glad, det har inte gått något vidare här innan i helgen. Nu flyger jag hem med ett leende på läpparna, sa Henrik von Eckermann till tävlingens webb-tv efter klassen. 

Veteranen John Whitaker var strålande glad efter sin seger.
– Det känns otroligt. Min häst fortsätter att motivera mig att fortsätta att tävla. Han är så bra att jag vet att jag kan vinna vad som helst bara jag rider bra. 

Henrik von Eckermann och Gotha FRH vann just den här tävlingen i Hongkong förra året

Henrik von Eckermann var nia i en 1,50-klass med 25 starter tillsammans med Crespo PKZ på lördagen.

Webb-tv och liveresultat

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden