Hoppning
6 februari 2017 06:30

Grand Slam-Sanctos är tillbaka efter skadeåret

Grand Slam-vinnarna Scott Brash och Hello Sanctos var något av en storfavorit till OS innan skadan var framme. De missade resten av 2016, men nu är de åter på banan.

Grand Slam-Sanctos är tillbaka efter skadeåret
Ekipaget syns åter på banorna.

Scott Brash och Hello Sanctos (val f -02 e Quasimodo Van De Molendreef) har en gedigen medaljskörd med OS- och EM-guld i lag och en individuell bronsmedalj.

Därpå blev de historiska när de vann tre raka Rolex Grand Prix-klasser och tog hem totalt över 20 miljoner kronor för sin Grand Slam. Såväl ryttare som häst har dessutom toppat listorna över världens bästa hoppare.

När så OS i Rio närmade sig skapade hästen stora och dystra rubriker. Först satte en mindre skada stopp och till sist blev Hello Sanctos borta resten av 2016. Förra helgen syntes han dock på banorna igen.
– Det är fantastiskt att ha honom tillbaka. Han har hoppat hemma ett tag nu, men det här var vår första tävling. Vi gjorde bara några 1,30-rundor, säger Scott till Horse & Hound och berättar vidare att touren i Spanien står på schemat härnäst.

Innan skadan blev känd deklarerades det att OS skulle bli Hello Sanctos sista stora mästerskap. Vad som händer resten av året och om det åter blir de största klasserna återstår att se.
– Vi ska se hur han går och sedan sätta oss och göra en plan för honom efter det, säger Scott Brash om vad som händer efter tävlingarna i Spanien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden