Hoppning
29 augusti 16:10
Ridsportplus

Grönt ljus för svenska hästarna – Petronella Andersson hoppar individuellt

EM i MilanoDe svenska hopphästarna flög genom tisdagens veterinärbesiktning i Milano. Samtidigt stod det klart att Petronella Andersson rider individuellt. Se vad hon säger om att vara femteryttare och spana in bilderna från vetchecken.

Grönt ljus för svenska hästarna – Petronella Andersson hoppar individuellt
Petronella Andersson och Castres van de Begijnakker Z har chans på individuell medalj. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var på vissa håll en sprallig veterinärbesiktning när EM i Milano smygstartade på tisdagen. Cicci BJN (SWB sto f-11 e CiCi Senjor Ask-Tornesch, uppf JM Sohlman HB, äg WH Sporthorses) är känd för att vara den lite busigare av de svenska hästarna, men det enögda skimmelstoet visade bara lite humör med öronen när hon travade upp bredvid sin ryttare Wilma Hellström. En liten varning fick dock åskådarna av ringmastern när ekipaget skulle lämna vetchecken: ”Watch out by the outbound gate, she’s known to be a kicker. Not always, but she’s a kicker.”

De svenska hopphästarna fick grönt ljus, se bilderna här under, samtidigt som förbundskaptenen Henrik Ankarcrona redogjorde för vilka ryttare som kommer att ingå i det blågula laget. Det blir Wilma Hellström/Cicci BJN (med blågul rosett i svansen), Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero, Jens Fredricson/Markan Cosmopolit och Henrik von Eckermann/Iliana som kommer att stå för laginsatsen, medan Petronella Andersson/Castres van de Begijnakker Z rider individuellt.
– Det är inget som ändrar någonting. Man kan såklart ta en lagmedalj, men i slutändan handlar det också om tre individuella medaljer på söndag, säger Petronella som gör sitt första seniormästerskap, även Castres debuterar.

– Det är fantastiskt roligt att vara här och det är något som vi har haft som mål under hela året. Det är nu det börjar och det gäller att ladda batterierna och taggad till.

Cicci Bjn Wilma Hellström
Cicci BJN med sitt seende vänsteröga mot kameran. Foto: Kim C Lundin
Iliana Henrik Von Eckermann
Henrik von Eckermann tog det långa benet före medan Iliana riktade öronen framåt. Foto: Kim C Lundin
Markan Cosmopolit Jens Fredricson
Två toppatleter tog ut riktningen. Foto: Kim C Lundin
Zuccero Rolf-göran Bengtsson
Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero var i synk med varandra.
Hopplaget
Härlig stämning bland hoppsvenskarna som är taggade för att komma igång. Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden