Hoppning
19 mars 2017 09:46

Groom anklagar OS-ryttare för att ha piskat topphästen blodig

Paul Estermann som bland annat har synts högst upp på pallen i Falsterbo anklagas av sin tidigare groom för att ha piskat sin topphäst blodig. Polis utreder fallet efter att groomen som i sin tur har stulit pengar från Estermann berättade sin historia.

Groom anklagar OS-ryttare för att ha piskat topphästen blodig
Paul Estermann med Eclipse i Falsterbo i somras. Foto: Roland Thunholm

I den tidigare OS-ryttaren Paul Estermanns hemland Schweiz avslöjas anklagelserna i en av landets största tidningar, Blick, efter att ryttarens tidigare groom visat en bild för polisen i samband med att han förhördes efter en stöld.

Ryttaren, som blivit utsedd till Rider of the Year i Schweiz och inte minst gjort bra resultat i Nations Cup i exempelvis Falsterbo där laget vann i somras, anklagas för att piskat topphästen Castlefield Eclipse blodig.  Groomen Zdenek Duseks foto och berättelse har lett till att polisen nu utreder frågan om eventuellt djurplågeri, skriver Blick och andra medier.

Berättade i förhör
Dusek började arbeta i stallet 2014 och för några veckor sedan anmäldes han av Estermann för att ha stulit pengar från sin arbetsgivare och lämnat landet.

När groomen återvände för att förhöras berättade han sin historia om vad som hände i stallet och visade ett foto som ska föreställa Eclipses sår. Även andra hästar, som Estermanns Lord Pepsi, ska enligt groomen ha blivit piskade.

Om det finns någon sanning i anklagelserna eller om det är fråga om smutskatsning och en revansch från groomen återstår att se. Dusek säger i tidningen att stölden ”var ett allvarligt misstag av mig, och jag är ledsen. Det ena har ingenting att göra med det andra” och intygar att han har betalat tillbaka pengarna. 

Paul Estermann har valt att inte kommentera anklagelserna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden