Ponny
3 november 2018 12:17

Guld på andra försöket när de minsta gjorde upp i SM

GuldglädjeÅrets första svenska mästare i hoppning inomhus har korats. Linnea Åberg-Cronin gjorde sitt blott andra SM och nu räckte det hela vägen till guld.

Guld på andra försöket när de minsta gjorde upp i SM
Thelma Bergström, Linnea Åberg-Cronin och Julia Andersson la beslag på medaljerna. Foto: Yvonne Karlsson.

De yngsta ryttarna på de minsta ponnyerna var först ut att göra upp om SM-medaljerna på lördagen hos Helsingborgs FRK. 20 ekipage inledde med felfritt igår och nio av dem lyckades hålla nollan även i dagens medelsvår B, designad av SM-banbyggaren Eduard Petrovic.  Omhoppningen blev en spännande uppgörelse mellan de nio dubbelt felfria.

Några riktigt snabba ekipage satte omhoppningens bästa tider, men på bekostnad av ett ner på något av de sista hindren. En som däremot passerade mål både snabbt och med nollan i behåll var Linnea Åberg-Cronin och irländska importen Troglan (val, f 2004, okänd stam) – det räckte hela vägen till guldet. Flera ekipage försökte slå dem utan lyckas, men två till lyckliga medaljörer som också var snabba och felfria kunde förstås koras: Thelma Bergström med Rockside Mystifyre tog silver och Julia Andersson med Magneto Sprite tog brons.

Det här mästerskapet var Linnéas andra start i ett svenskt mästerskap och den första SM-medaljen blev dessutom alltså av den ädlaste valören. Hon var så lycklig att hon knappt kunde bärga sig när det var dags för henne att gå upp på prispallen och hon riktigt studsade upp med segergesten redo.
– Jag siktade högt. Jag visste ju av vi red om tre medaljer, men jag ville verkligen ha guldet, säger Linnéa.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden