Ponny
4 oktober 2015 13:11

Guld till Hermanstorp på lag-SM

Hermanstorps K&RK tog guldet på lag-SM i fälttävlan för ponny. Med sina 138,6 straff hade de rejäl marginal till de andra lagen på prispallen som var Mantorpsryttarna och Flyinge RF.

Guld till Hermanstorp på lag-SM
Guldkvintetten på lag-SM i fälttävlan kommer från Hermanstorps K&RK.

Hermanstorps K&RK:s ponnylag tog befälet redan från start på lag-SM i fälttävlan och tog till sist ett soklart guld. I skånsk höstdimma hos Tågarpsortens RF gav sig ekipagen ut i terrängen på söndagsförmiddagen i klasserna P80 och P90. Hermanstorp fortsatte att briljera på samma vis som i inledningen och säkrade guldet genom att passera mål på 138,6 straff med tre ekipage inräknade.

I laget red Lina Forsberg/Flowerhills Kalvin, Vendela Eriksdotter Rubin/Dushanbe MW, Amanda Andersson/Mardi Gras Hunter, Wynja Eriksdotter Rubin/Highlander och Julia Andersson/Bellman. Lagledaren Anne Persson kunde inte vara annat är nöjd med sitt gäng.
– Deras stora styrka är att de är såpass stabila i alla moment. Jämnhet krävs för att lyckas i den här sporten, konstaterade guldlagets ledare.

Silvret gick till Mantorpsryttarna på 154,4 straff som låg på silverplats redan innan terrängen. Flyinge RF säkrade bronset efter att ha ridit upp sig i terrängen från den tidigare femteplatsen.

Terrängen var som sig bör utslagsgivande, men de flesta ekipage löste banbyggare Thomas Jörgenssons uppgifter på bästa sätt. För P80-ekiapgen väntade 17 hinder med 20 språng, medan P90-ekipagen hade 19 hinder med 23 språng att bita i.

Några avramlingar blev det ute på banan och i majoriteten av fallen gick det bra med ekipaget i fråga. En P90-ryttare fick dock föras till sjukhus med ambulans för röntgen efter att ha gått omkull med sin ponny mellan hinder 12 och 13. Tillståndet uppges vara stabilt. Medan ryttaren togs omhand av ambulanspersonal, som var på plats ute på banan efter bara någon minut, pausades tävlingarna och det ledde till smärre förseningar resten av tävlingsdagen. Under eftermiddagen ska hästlagen rida om sina SM-medaljer hos Tågarpsortens RF och de första ekipagen gav sig ut i terrängen strax efter klockan 14.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden