Fälttävlan
2 september 2019 16:17

Gult kort till världstrean

EM i fälttävlanVid EM i Luhmühlen tilldelades världstrean och silvermedaljören Piggy French ett gult kort efter terrängen. Detta efter att hennes häst hade synliga märken på sidan efter piskan.

Gult kort till världstrean
Brittiska ryttaren Piggy French fick ett gult kort vid EM i Luhmühlen. Det syntes märken efter piskan på Quarrycrest Echo efter terrängen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Det delades ut ett gult kort till brittiska ryttaren Piggy French vid Europamästerskapet i Luhmühlen. Efter terrängen syntes det ett märke på Quarrycrest Echos sida där Piggy French använt piskan. Det gula kortet delades ut enligt FEI:s regelbok där det står att om hästens hud är skadad eller har synliga märken efter piskan räknas det alltid som överdriven användning. Åtgärden efter överdrien användning av piska är som minst utdelning av gult kort, skriver Horse & Hound.

Den brittiska ryttaren känner sig ledsen över åtgärden, eftersom hon tycker det överskuggar hur fantastisk hennes häst var i terrängen. Det var i det tunga vattenhindret som Piggy French använde piskan på Quarrycrest Echo.
– För att säkerställa hans och min säkerhet, var min reaktion att ge honom några påminnelser, säger Piggy French till Horse & Hound.
– Självklart accepterar jag det gula kortet, men mina hästars välfärd är alltid min högsta prioritet, fortsätter Piggy French, som menar att det hon gjorde var för hästens bästa.

Mitisubishi Motors Badminton Horse Trials 2019
Piggy French vann årets Badminton på Vanir Kamira. Foto: Kit Houghton/Badminton Horse Trials

Pigg French slutade på en individuell femtonde plats vid EM i Luhmühlen och ingick i det brittiska silverlaget såväl vid EM och som i guldlaget vid VM i Tryon. Hon är just nu nummer tre på världsrankingen, och i våras vann hon Badminton Horse Trials.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden