Fälttävlan
18 juli 2015 18:42

Gustafsson håller guldgreppet

Sandra Gustafsson toppar seniorernas SM i Flyinge inför söndagens avgörande terräng. Juniorerna och unga ryttarna hade sin terräng på lördagen och även där är det oförändrat i toppen med Louise Hiort av Ornäs respektive Isabella Lidbrandt i ledning.

Gustafsson håller guldgreppet
Louise Hiort av Ornäs och First Lady leder SM för unga ryttare i Flyinge. LottaGyllensten

Unga ryttarna stod för bra ridning och många fina terrängrundor när deras SM-tävlingar gick in på andra dagen. Louise Hiort af Ornäs lotsade sin svarta tiger First Lady utan misstag runt den tvåstjärniga terrängen och behåller den ledning ekipaget hade efter dressyren. Erika Sjöström och Freda ligger också kvar på den andra plats de hade efter dressyren medan Alexandra Jurå har bronsplatsen inför söndagens avslutande hoppning för de nio ekipagen. Det skiljer inte ens 2 straff mellan ettan och tvåan så räkna med en tajt gulduppgörelse. 

I juniorernas SM-terräng var det också bra ridning i den lite svängiga enstjärniga terrängen. Även här blev det oförändrat i toppen och Isaella Lidbrandt och Mowitz ligger kvar i ledningen och Klara Liden Kiraly är kvar på silverplats, 2,8 straff efter ledaren. Stina Arosenius ligger trea, sju straff efter ledaren. Tio av de tolv ekipagen är kvar i klassen som avslutas med hoppning i morgon, söndag. 

Sandra Gustafsson var jublande glad efter att ha satt en nolla med Kaminskij i seniorernas banhoppning på lördagen. Det innebär att ekipaget behåller sin ledning.
– Så gutt. Det kändes jättebra, säger 27-åringen som några timmar innan hade fått bita i gräset då hon gick omkull i terrängen med Kvadrat. 
Hoppningen i seniorernas trestjärniga mästerskap var i enklaste laget för startfältet och det var få bommar som trillade på gräsbanan i Flyinge. Louise Svensson Jähde satte en väl avvägd nolla och ligger kvar på silverplatsen, 2,6 straff efter Sandra Gustafsson. Titelförsvarande Viktoria Carlerbäck och Volt av Källstorp fick ett nedslag och tappade sin medaljposition till Therese Viklund som nollade med Mocca SE. Viklund är 3,3 straff efter Gustafsson. 

I ponnyernas SM blev det omkastningar i resultatlistan efter några ryttarmisstag och omkullridningar i lördagens terräng. Det är bara sex ekipage kvar i mästerskapet som leds av Patricia Hallberg och Tingeling. Ledarekipaget är 1,7 straff före Moa Nordfjäll och 8,7 straff före Saga Suovanen.

Elsa Carlsson och Lofty Fionnuala leder ponny-SM för ryttare mellan 17 och 20 år. Den klassen har tre startande ekipage.

Flyinge bjöd på fina förutsättningar med sol utan så höga temperaturer under lördagen. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden