Sverige
17 april 14:40
Ridsportplus

Gymnasieelev döms för sadelstölder

DomEn tidigare elev på hästgymnasiet i Wången döms nu för stöld och bedrägeri, då hon stulit sadlar samt lagt ut utrustning till försäljning i sociala medier - utrustning som hon fått betalt för men inte levererat.

Gymnasieelev döms för sadelstölder
En 20-årig kvinna döms nu för stöld och bedrägeri. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Östersunds tingsrätt meddelade i förra veckan sin dom i fallet med gymnasieeeleven på Wången. Kvinnan döms för stöld, då hon under våren 2022 stal fyra sadlar från skolan – ett brott hon har erkänt. Motivet ska bland annat ha varit att hon behövde betala personliga skulder.

Hon döms även för tre fall av bedrägeri, då hon under 2021 la ut sadlar och annan hästutrustning till försäljning i sociala medier – utrustning som tre olika köpare betalade upp till 10 000 kronor för men som de sedan aldrig fick.

Den tidigare eleven döms nu till skyddstillsyn – för att förebygga fortsatt brottslighet – då tingsrätten bedömer att det föreligger ett övervakningsbehov. Hon ska även betala skadestånd på totalt drygt 17 000 kronor till de tre köparna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden