Sport
26 augusti 2017 06:32

Håll koll – lördag på EM i Göteborg

Vad händer i dag på EM i Göteborg? Här hittar du program, tv-sändningar, länkar och annat som är bra att veta.

Håll koll – lördag på EM i Göteborg

HOPPNING
Mästerskapshoppningarna har en vilodag innan det är dags för individuell final på söndag. Första hoppklass på lördagen är Lövsta Future Challenge-hoppningen för U25-ryttare med Karin Martinsen och Irma Karlsson för Sverige. Hoppdagen avslutas med en internationell klass, som inte har med själva mästerskapet att göra.
Startlista U25-hoppning
Startlista Internationell hoppklass

DRESSYR
Lövsta Future Challenges U25-dressyr värmer upp publiken till eftermiddagens kürfinalm, start klockan 11.45. Fyra svenska ryttare deltar i klassen: Alva Lander, Lina Dolk, Isabella Tovek och Denise Ljungkvist.
Startlista

Dressyrens huvudnummer är individuell final med Grand Prix kür, motsvarande ett fritt program till musik, för femton finalekipage med start 14:30. Sverige hade samtliga fyra lagryttare kvalade till finalen men reglerna ger att endast tre ryttare per nation får rida. Det gör att Rose Mathiesen och Zuidenwind 1187 trots en fin 15:e plats inte kommer att rida i küren. Regeln drabbar även Danmark vars fjärde placerade ryttare Agnete Kirk Thinggaard på Jojo AZ inte kan starta.

Startlista
Starttider svenska ekipage
15:20 Patrik Kittel / Delaunay
16:20 Tinne Vilhelmson / Silfvén
16:30 Therese Nilshagen / Dante Weltino OLD

KÖRNING
Fyrspannen är framme vid dagen D för sitt stora kraftprov – maratonkörning i Slottskogen. Klockan 10.15 går första start från Heden. Sedan kör ekipagen genom Göteborg enligt följande sträcka: Gamla Allén, Parkgatan, Nya Allén, Bältespännarparken, Kungsportsavenyn, Kungsparken, Raoul Wallenbergs Gata, Viktoriabron, Sprängkullsgatan, Södra Allégatan, Skolgatan, Skanstorget, Övre Husargatan (västra sidan), Linnéplatsen, Rosengatan. Cirka 11.00 väntas första ekipage anlända till Slottsskogen och köra in i loopen och hindermomentet. Tävlingsarrangören rekommenderar alla som vill titta på plats i Slottsskogen att ta sig dit med kollektivtrafik, se www.vasttrafik.se. Botaniska Trädgården är bästa hållplats att kliva av på.

Startlista

Starttider svenska spann
10:27 Johan Dengg
11:03 Axel Olin
11:21 Fredrik Persson

DAGENS SVT-SÄNDNINGAR
09.00-14.15 SVT1, svtsport.se och SVT Play: Körning 
Kommentator: Matts Egeholm, expert: Kerstin Björndal
14.15-18.00 SVT1, svtsport.se och SVT Play: Dressyr Kürfinal 
Kommentator: AnnaMaria Jansson, expert: Gunilla Byström

LÄNKAR

Start- och resultatlistor 
EM:s webbsida
SVT Plays sida med EM-sändningar
SVT:s alla sändningstider från EM under veckan
Veckans tidsprogram EM – alla grenar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden