Dressyr
16 oktober 14:05

Hallå där Felicia Grimmenhag, ny bloggare hos Ridsport

BloggareFelicia Grimmenhag är paradressyrryttaren som ridit två EM och är på jakt efter fler mästerskapsstarter - och en ny fyrbent stjärna. Nu kliver hon in som en av Ridsports bloggare.

Hallå där Felicia Grimmenhag, ny bloggare hos Ridsport
Felicia Grimmenhag, här på EM 2019 med Tarot, är ny bloggare hos Ridsport. Foto: Roland Thunholm

29-åriga Felicia Grimmenhag håller till i Häggeby utanför Bålsta med sina två hästar. I en trafikolycka 2011, där hon körde moped och blev påkörd av en bil, skadades hon svårt och var tvungen att amputera båda benen.

Även om hon inte var aktiv ryttare just då så har hästarna alltid funnits i hennes liv, och efter olyckan sökte hon sig till stallet igen.

Felicia Grimmenhag red EM i paradressyr 2017 – då hon fick sitt internationella genombrott – och 2019, och var aktuell för det svenska laget till Paralympics 2020. Men när spelen flyttades på grund av coronapandemin hade hennes topphäst Tarot E pensionerats när det väl var dags året efter.

Idag har Felicia två hästar i träning, men ingen av dem är hästen som kan ta henne till ännu ett mästerskap i närtid.
Ramsay ska säljas då han inte riktigt når upp till kriterierna som parahäst. Han är lite för svår för mig. Det är ju så när man inte har ben, det blir väldigt höga krav på de där hästarna. Men det är en jättefin häst, så han ska få hitta en ny ägare, berättar hon.

Den andra hästen i träning är 5-årige Fonzie (e Formalin-Bellagio), som Felicia hoppas mycket på inför framtiden.

Drömmer om Paralympics

Sedan 2017 ingår hon i det svenska landslaget för pararyttare, där hon är med i A-truppen vilket är steget under spetstruppen. Inför nästa år hoppas hon ha hittat den där hästen som ska göra att Paralympics-drömmen en dag går i uppfyllelse.

– Vi är på jakt efter en lite äldre häst som jag i princip skulle kunna åka ut och tävla med nästa vecka. Kanske kan jag eventuellt konkurrera om en plats till Paris. Men det är väldigt tuff konkurrens inför Paralympics från Sverige, vilket i och för sig är väldigt kul – det betyder det att vi kan hävda oss internationellt. Jag vill gärna ha ett mästerskap som mål, jag tycker framförallt att det blir ett kvitto på att det man gör är rätt.

En gång hästtjej, alltid hästtjej.

Red du även innan olyckan?
– Jag gick på ridskola under en ganska lång tid när jag var yngre, men så slutade jag som tonåring. Hästarna har funnits där under en väldigt stor del av mitt liv, och som man brukar säga – en gång hästtjej, alltid hästtjej.

Felicia arbetar deltid som projektledare på Parasportförbundet och driver även eget företag där hon bland annat håller föreläsningar.
– Det är något som jag önskar att jag kunde göra mer, det tycker jag är väldigt roligt.

Vad kommer läsarna att få ta del av i bloggen?
– Lite allt möjligt! Dels paradressyr, men också min vardag – kanske kan jag dela med mig av lite inspiration och peppning. Men också ta upp sådant som kan vara svårt. Vi får se lite var det landar.

Har du bloggat tidigare?
– Jag hade en blogg när jag var yngre och det tyckte jag var väldigt roligt. Där var det väldigt gott och blandat – det var inte bara hästar, nu blir det ju mer med inriktning på häst. Jag tycker om att uttrycka mig i bloggform, avslutar Felicia.

Felicia Grimmenhags första blogginlägg kommer under helgen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden