Fälttävlan
3 oktober 2015 21:24

Ofräsch Wega missar OS-kval

Den här helgen tänkte Sara Algotsson Ostholt kvala silvermedaljören från London-OS till nästa OS. Men på tävlingsplatsen i polska Sopot var stoet inte helt okej.

Ofräsch Wega missar OS-kval
Sara Algotsson skulle ha försökt att klara av ett av kvalen till OS med Wega i Polen. Men det blev inte så. (Arkivbild)

Wega (sto f 2001 e Irco Mena-Labrador uppf/äg Margareta Algotsson) skulle ha gått en CCI*** i polska Sopot den här helgen och på så sätt försöka klara sitt kval till OS i Rio dit hon inte är kvalad än. Men Sara Algotsson Ostholt valde att inte visa henne vid den första besiktningen. 
– Hon har haft lite puls i en hov. Hon kändes okej dagarna innan vi åkte hit, men när jag red henne här kände jag att det inte riktigt var något som stämde, säger Sara Algotsson Ostholt som är i Sopot där många svenskar ska försöka fixa olika kval den här helgen. 
– Det är trist. Vi har kört 100 mil till den här tävlingen. Men jag vill inte riskera något med henne.

Wega har tävlat sparsamt sedan hon tog OS-silver 2012. I år har hon gjort tre internationella starter, ingen av dem en lång tävling. För att kvala till Rio behöver hon göra ett godkänt kval i lång trestjärnig klass. 
– Det ska väl hinnas med ändå. Och det känns skönt att vi i allafall har ett lag kvalat så att jag slipper tänka på att jaga individuella poäng, säger Sara Algotsson Ostholt som har en tänkbar OS-häst till i Reality.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-