Dressyr
12 juli 10:40

Händelserik final för 4-åringarna

FHS 2021Flaggorna vajade för fullt när de yngsta hästarna startade finaldagen på dressyrbanan i Falsterbo. Det såg ändå ut att bli en lugn städad uppvisning för det sista paret ut, när semifinal-tvåan Smokey plötsligt bjöd sin ryttare Marina Mattsson på en flygtur. Det blev till slut en något oväntad segrare.

Händelserik final för 4-åringarna
Linnéa Holmgren och Buskhagas Ramayana toppade bland 4-åringarna. Foto: Roland Thunholm

Carl Hedin, som toppade 4-åringarns semifinal, äntrade banan sist med Reticulum. Tillsammans med Smokey, som var tvåa i semifinalen, gav de båda unghästarna ett väldigt avslappnat intryck – men skenet bedrog. Marina Mattssons Smokey flög plötsligt i luften, vilket gjorde att Marina fick en ofrivillig avsittning och uteslutning.

Reticulum imponerade inte lika mycket på domarna idag, utan det blev istället den vackre fuxvalacken Buskhagas Ramayana (SWB -17, e Revolution-Del Piero, uppf Buskhaga HB, äg Stall Buskhaga, Malin Holmgren) som toppade klassen med Linnéa Holmgren i sadeln. Högsta betyget kom för framtidsutsikter, 8,8.

Kopparkulla Toscana (SWB sto -17, e Heston for U-Blue Hors Don Romantic, uppf Monica och Sören Björkdahl & AB Kopparkulla Gård, äg Anita Moliis Larsson & AB Kopparkulla) gick i par med vinnaren och tog en fin andraplats med Emma Evaldsson.

Resultat

Equisport sänder alla klasser live från Falsterbo (betalkanal)

Falsterbos egen kanal sänder vissa klasser (gratis)

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden