Ridsport Play
14 augusti 2017 09:00

Häng med bakom Axel Olins fyrspann

Har du någon gång funderat över hur det känns att sitta på kuskbocken bakom ett fyrspann? Axel Olin, en i Sveriges lag till EM i Göteborg nästa vecka, lät Ridsports fotograf åka med. Här är körning för nybörjare, kolla in.

Häng med bakom Axel Olins fyrspann

Axel Olin och hans fyrspann finns på familjegården utanför Kristianstad. Där finns bra förutsättningar för att träna och förbereda spannets hästar inför utmaningen på EM i körning med dressyr och konkörning på Heden och det tuffa maratonmomentet i Slottsskogen. 

Ridsport besökte Axel Olin i april och då gick hästarna Revolt, Bolero, Pamino och Wittstein i spannet under det filmade övningspasset. 

Sedan dess har Axel Olin och spannet tävlat i tyska Horst, brittiska Windsor där de vann konkörningen och i Aachen där tävlingsbilderna i filmen är tagna. 

Tillsammans med de andra kuskarna i laget Fredrik Persson och Johan Dengg har Axel Olin och Sverige en chans till medalj.

Passa på att bekanta er med ridsportens Formel I gren – fyrspannskörning – 4-in-hand-driving. Det är häftigt!

Program körning, EM Göteborg:
Torsdag 24/8 officiell träning Heden 10-17
Fredag 25/8 Dressyr Heden 10-17
Lördag 26/8 Maraton Slottskogen (spannen kör genom stan) 9:15-14:15
Söndag 27/8 Konkörning Heden 10-14

Hela EM-programmet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden