Blogg
7 juli 2018 17:49

Häng med hästskötaren bakom kulisserna i Falsterbo

Falsterbo Horse ShowJag heter Emmie Eriksson och har fått äran att blogga från Falsterbo där jag groomar åt Stina Lillje som ska rida Rihanna K i Folksam Elitallsvenskan i morgon, söndag.

Häng med hästskötaren bakom kulisserna i Falsterbo
Stina Lilljes team med groomen och Ridsports bloggare Emmie Eriksson är på plats i Falsterbos stallar och laddar för finalen i lag-SM i morgon. Foto: Privat

Jag har groomat åt Stina i två år och Rihanna K är min största favorit i stallet och även den enda hästen vi har med i helgen – vilken lyx!

Rihanna, eller Riri, som vi kallar henne till vardags, är ett sto född 2008 efter Lux Z- Everest.

Hon har placeringar upp till och med 150 med Stina som även ridit henne sen hon var fyra år.

Riri är en väldigt ”egen” häst som verkligen vet vad hon vill och vem som får göra vad med henne. Hon är rätt bortskämd av mig och därmed en riktig ögontjänare, en riktig diva!

20180705_171223
Redo för resan till Falsterbo. Foto: Privat
20180706_134451
Resan till Falsterbo tog sju timmar.

Vi kom till tävlingarna i Falsterbo runt 15 i går, fredag, efter sju timmar körande inklusive pauser.

Stina ställde sig i kö till stallkontoret för att bli tilldelad box och jag lastade ur Riri så hon fick sträcka lite på sig och dricka vatten innan vi ställde henne i boxen där hon också fick mat och vatten, vår lagledare Anders hade fixat så att alla vi strömsholmare fick stå ihop.

När Riri fått äta, vila samt att alla grejer var på plats och i sin ordning i stallet så tog jag henne på en promenad runt området.

Hon var rätt spänd men höll sig på mattan. Hon kan ibland visa lite cirkuskonster på tävling.

Hon fick en lugn dag, ibland vill Stina Lillja jogga hästarna lite senare på kvällen men eftersom vi inte hade någon direkt start i dag (lördag) så fick hon bara promenera. Hon är även longerad hemma på morgonen.

På kvällen var vi bjudna på middag med hela laggänget- bra för lagsammanhållningen, väldigt god mat!

20180512_114117
Knoppar är viktiga på stortävlingar. Foto: Privat
Blogginlagg1
Emmie Eriksson har varit på många tävlingar i hop. Foto: Privat
20180707_142004
Mockat och fint i tävlingsplatsen. Foto: Privat

I dag har vi också haft en rätt lugn dag. Riri har fått gå på några promenader där hon fått äta massor av gräs- en riktig favoritsyssla! Stina har även joggat henne lite nere vid banan på förmiddagen och ikväll har laget ridtid inne på banan.

Jag är van att ha allt mellan fyra och åtta hästar på tävling så jag är van att hålla igång hela tiden så idag har jag försökt att hålla mig sysselsatt utan att störa Riri för mycket.

Annars har  jag försökt hålla Riri glad och ren inför imorgon då hon ska vara skinande ren, ha fina knoppar i manen och göra två (ev tre) viktiga rundor för laget sen får hon åka hem.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden