Sportnytt
8 januari 2020 17:58

Häng med till Wellington – mängder med tv väntar kommande veckorna

InternationelltTolv veckors hästfest i värmen stundar på andra sidan Atlanten. I samarbete med RidersLive.TV visar vi en rad utvalda klasser i både dressyr och hoppning från Winter Equestrian Festival i Wellington, Florida. Sändningarna hos oss på Ridsport kan ses av alla inloggade läsare.

Häng med till Wellington – mängder med tv väntar kommande veckorna
Beezie Madden är på plats i Wellington. Foto: Roland Thunholm

Som enda kanal sänder RidersLive.TV Winter Equestrian Festival, WEF, under hela tolv veckor med start i morgon torsdag.

– Säsongen 2020 blir extra speciell då det är ett OS-år och många av världens absolut bästa ryttare söker sig till Wellington för att starta OS-året och visa resultat inför sommaren och uttagningarna, säger Caroline Berggren, vd för RidersLive.TV.

Tävlingarna är i full gång och den här veckan sänds inte mindre än fyra hoppklasser och dessutom dressyr via RidersLive.TV och Ridsport. Kommande veckor väntar sändningar flera dagar i veckan.

Världsettan installerad

På plats redan första veckan är bland andra världsettan Martin Fuchs, Top 10-vinnaren Kent Farrington, legendariska Beezie Madden och stjärnskottet Eve Jobs.

– Det blir under dessa veckor allt från nationella amerikanska klasser till välgörenhetshoppningar och stora internationella klasser, säger Caroline Berggren som gläds åt att göra tävlingarna tillgängliga för den svenska publiken.

– Wellington är enormt stort och en viktig plats både när det gäller det sportsliga, men även när det handlar om att köpa och sälja hästar, säger hon.

Lövsta Future Challenge i USA

Klart är att det varje fredag sänds dressyr, dessutom med rejäl svenskanknytning. Lövsta Future Challenge Dressage US hålls nämligen i Wellington i samband med Adequan Global Dressage Festival 2020. Åtta nationella kvaltävlingar väntar innan allt avgörs i en final på den internationella arenan där det även rids världscupkval.

Lövstas beridare Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt är på plats i Wellington med totalt tio hästar, bland andra godkände hingsten Bon Coeur 1389.
– Jag har varit här i många år nu. Vi älskar att vara här, det är ett fantastiskt ställe! I år har jag bara med mig yngre hästar över vilket betyder att jag inte kommer att rida de allra största klasserna, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till RidersLive.TV.

190703 Bon Coeur Darcourt Jenny Johanssonwb
Bon Coeur och Caroline Darcourt på Strömsholm i juni. Under vintern tävlar ekipaget i Wellington i Florida. Foto: Jenny Johansson/Lövsta

Tinne Vilhelmson Silvén är först ut av svenskarna på plats, på torsdag startar hon och Etoine i en trestjärnig Grand Prix.

Start- och resultatlistor dressyr v 2

Start- och resultatlistor hoppning v 2

Fakta

Så sänder vi vecka 2

RidersLive.TV och Ridsport bjuder alla inloggade läsare på både internationella dressyr- och hoppklasser flera gånger varje vecka under hela perioden januari – mars.

På RidersLive.TV finns ytterligare sändningar och dessutom arkivmaterial från Wellington 2019 (Kräver abonnemang hos RidersLive.TV)

Alla nattklasser finns tillgängliga på Ridsports sajt fram till klockan 12 följande dag.

Sändningar vecka 2 den 9-12 jan

Torsdag 9/1
kl. 18.00  – WEF Challange Cup Series Round 1, 1,45-hoppning,
Lördag 11/1
kl. 01.00 – CDI Freestyle Dressage (går att se fram till klockan 12.00 den 11 januari)
Lördag 11/1
kl. 17.15 –  Championship $25 000, 1,50-hoppning
Söndag 12/1
kl. 01.00 –  Battle of the Sexes (går att se fram till klockan 12.00 den 12 januari)
kl 20.00 – Rosenbaum PLLC Grand Prix $75 000

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden