Sportnytt
31 oktober 2019 12:00

Se hoppstjärnorna coacha de unga talangerna

Ny serieNu släpps snart en miniserie där tittarna får följa de svenska hoppstjärnorna Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson när de coachar Janelle Larsson och Ingemar Hammarström.

Se hoppstjärnorna coacha de unga talangerna
Malin Baryard Johnsson och Janelle Larsson. Foto: RidersLive

Det är nya tv-kanalen RidersLive.tv som släpper en miniserie i tre delar med hoppstjärnorna. Serien sänds även på Ridsports sajt för alla inloggade läsare.

Jag har ju varit med länge så jag tror att jag kan bidra med en del tänk runt både ridningen det runt omkring som kan vara till hjälp. Peder Fredricson.

Den 9 november släpps första delen. Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson har varit del av världseliten i hoppning i många år.

Janelle Larsson och Ingemar Hammarström är i början av sina karriärer inom hoppsporten. Genom Malin Baryards stipendium får de båda talangerna hjälp av Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson.

– Det är spännande att få följa och hjälpa nya unga talanger. Jag har ju varit med länge så jag tror att jag kan bidra med en del tänk runt både ridningen det runt omkring som kan vara till hjälp. Och framförallt med en liten påminnelse till de unga om hur viktig grunden är. Att ta sig tid och göra grunderna noggrant för att kunna nå längre som ryttare, säger Peder Fredricson om  i ett pressmeddelande.

Delas ut varje år

Malin Baryard-stipendiet delas årligen ut till en ung lovande ryttare, i år gick stipendiet dock till två talanger och därför är Peder Fredricson med som extra mentor. Han är mentor för Ingemar Hammarström och Malin Baryard Johnsson för Janelle Larsson.

Riderslive_stipendiaterna_peder_ingemar_
Peder Fredricson och Ingemar Hammarström. Foto: RidersLive

– Jag tror att det inte bara är Janelle och Ingmar som kan ta till sig av det som jag och Peder har att bidra med utan att alla, oavsett nivå, kan inspireras lite i sin ridning, säger Malin Baryard Johnsson.

Under seriens tre delar får tittarna en inblick i både stjärnornas och stipendiaternas liv som ryttare, deras team och få handfasta träningstips när stipendiaterna besöker sina coachers respektive gård. Tittarna får också följa med hem till stipendiaterna för att se hur deras vardag ser ut med hästarna och träningen.

Fördjupningsmaterial

I samband med varje avsnitt släpps också ett fördjupningsmaterial där tittarna kan se hela ridövningarna. Avsnitten sänds den 9, 16 och 23 november.

Under Sweden International Horse Show kommer Malin och Peder göra upp i en tävling tillsammans med Janelle och Ingemar – lördagen den 30 november är det dags på Friends Arena, en tävling som livesänds på RidersLiveTV och här på Ridsportsajten!

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden