Fälttävlan
9 juni 2018 22:08

Hanna Berg satte punkt i England med trestjärnig framgång

Internationell placeringVM-satsande Hanna Berg har spenderat fyra veckor i England med träning och tävling. Hon och ”Lilleman” satte punkt på bästa sätt med en prima trestjärnig placering.

Hanna Berg satte punkt i England med trestjärnig framgång
Hanna Berg har siktet inställt på VM. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Efter fyra veckors träning och tävling i England med tre hästar avslutade Hanna Berg under lördagen sin vistelse med en av sina största framgångar hittills. Tillsammans med familjeprodukten Quite Survivor (SWB, val,  2005, e Quite Easy-Labrador, uppf Anette Berg & Sara Persson, äg Mathilda Berg) som går under namnet Lilleman, blev hon sjua bland uppåt 80 ekipage i Bramhams CIC3*.
– Jag är väldigt nöjd med alla tre grenar, säger landslagsryttaren Hanna som har VM som årets stora mål.

Pontus Hugosson och Cut The Cuteness klättrade uppåt i CIC3*-klassen med felfritt på hinder terrängen och landade på plats 25.

Trots en retfull felridning i dressyren gick Hanna och Lilleman först in på plats 12, klättrade till sjunde plats genom felfri banhoppning och avslutade med en terräng där de var felfria på hinder och fick 5,2 straff för tiden. Totalt 35,3 straff och sjunde plats.

– Det kändes lätt i terrängen. Jag safeade lite, annars hade vi kunnat sätta tiden också. Jag blir lätt lite för noggrann och ”finrider” i terrängen, säger Hanna och konstaterar att hon jobbar vidare på just det.

Pontus Hugosson vann den enstjärniga klassen.
Hanna har haft sällskap i England av kompisen Pontus Hugosson, här med Cut The Cuteness. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Mycket träning i England

Hur har dina veckor i England varit?
– Väldigt bra. Det är en annan konkurrens här och det kan vara över 100 starter i en klass, så man har inte råd med misstag. Jag och Pontus, som hade med sig två hästar, har stått på en anläggning där det finns allt, som terrängbana och galoppbana. Jag har tränat för Fredrik Bergendorff och Yogi Breisner, och det har gett väldigt mycket. Samtidigt har det nästan varit som lite semester att bara ha tre hästar att rida, så jag har kunnat fokusera ordentligt på dem.

Förbundskapten Fredrik Bergendorff var på plats i Bramham.
– Hanna har gjort en jätteinsats hela tävlingen Hon höjde nivån i dressyren och gjorde en fin felfri hoppning i bra balans. Under den tiden som jag har varit förbundskapten har Hanna arbetat på att gå snabbare i terrängen och hon har fortfarande lite att träna på där, men nivån har definitivt gått upp.
Och du har tränat Hanna under hennes veckor i England?
– Ja, och även Yogi har tränat henne. Precis som när Therese Viklund var här tidigare i våras tycker jag att det har varit jättebra – ryttarna tar chansen att trycka på framåt.

Resultat Bramham

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden