Fälttävlan
30 augusti 2015 12:16

Hanna Gryme vann SET:s final

Hanna Gryme och Tency vann finalen i Swedish Eventing Trophys enstjärniga klass i Segersjö på söndagen. Premien till bästa poängsamlare i de fyra deltävlingarna gick till Karolina Stenfeldt. Katrin Norling vann den tvåstjärniga tourens final. Här har danska Anne Dorthe Möller samlat mest poäng.

Hanna Gryme vann finalen i Swedish Eventing Trophys enstjärniga avdelning i Segersjö på söndagen.

– Det här är det bästa resultatet jag har gjort med henne. Att vinna en internationell enstjärnig klass känns stort, säger 19-åriga Hanna Gryme.

Hon och hennes Tency (sto f 2006 Triple-Narcos II) började finalen med en stabil dressyr och låg trea efter den. I lördagens terräng blev det en klockren dubbelnolla och upp i ledning inför söndagens hoppning.
– Hon kändes så säker. Det var bara att hålla i sig och hänga med, säger Hanna Gryme som bor i Nyköping.
Inte heller i hoppningen blev det några misstag. Ekipaget satte en säker nolla och vann finalen. Tvåa blev Finlands Eirin Losvik och trea svenska Karolina Stenfeldt.

Karolina Stenfeldt och hennes Fred Astaire blev överlägset bästa poängplockare i serien totalt och fick en extra premie för det.
– Han var fantastisk i terrängen, säger Karolina Stenfeldt om sin 8-årige häst som har tagit sju placeringar på sju starter i enstjärnigt i år.

Finalen i den tvåstjärniga klassen vanns av Katrin Norling och Zarina Cora (sto f 2004 e Corland-Heartbreaker uppf HJ Stegging äg Mariette Norling). Ekipaget höll nollan i hoppningen och behöll därmed den ledning det hade efter lördagens terräng. Katrin Norling fick 100 000 kronor för sin finalseger.
– De passar bra nu när jag är föräldraledig och inte har så mycket i lön, säger Katrin Norling.
– Och så får de gå till en del utlandstävlande.

Sandra Gustafsson och Kaminskij höll också nollan och hoppade upp sig till en andra plats medan Therese Olsson och Plenty of Magic blev trea. I den tvåstjärniga serien blev danskan Anne Dorthe Möller och SWB-valacken Mr Chaplin mesta poängplockare under seriens fyra omgångar.