Hoppning
26 juli 2018 09:00

Hannah Åkerblom placerad i 1,60-debuten

DubbelnollorVilken dunderdebut det blev för både Hannah Åkerblom och Chodec på 1,60-nivå. I spanska La Coruña blev det dubbla nollor och en fin tredjeplats för debutanterna.

Hannah Åkerblom placerad i 1,60-debuten
Hannah Åkerblom och Chodec. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Privat

Ridsport har tidigare skrivit om Hannah Åkerblom från Söderhamn som numera är bosatt i spanska Barcelona (läs mer här). Klimatet, träningsmöjligheterna och närheten till stora tävlingar lockade till flytten. Hannah berättade då om sina mål, som var att klättra uppåt i klasserna och rida internationellt från 1,45 och uppåt.

I helgen red Hannah vid de fyrstjärniga tävlingarna i spanska La Coruña, och där blev det debut på 1,60-nivå för både Hannah och hennes Chodec (CZEWB val f-09 e Guidam Sohn-Centgraf, uppf Zemsky Hredcinec s.p). Klassen hade 41 startande och reds över två rundor. Endast tre ekipage lyckades rida felfritt i båda rundorna, och bland dessa fanns Hannah och Chodec som tog hand om tredjeplatsen och belönades med drygt 140 000 kronor i prispengar.
– Det var helt fantastiskt roligt och lite oväntat, berättar en glad Hannah för Ridsport.
– Jag visste att han kunde vara felfri men jag trodde aldrig det skulle räcka till en topp-tre-placering. Det var ju både min och hästens debut på 1,60 och han är ju bara nio år.

Nu väntar nya utmaningar för Hannah och Chodec. Vilken tävling det blir är dock inte helt spikat dagsläget.
– Vi står på kö till Valence i Frankrike men det är lite osäkert om jag kommer med där eller inte. Så om inte måste jag kolla efter någon annan tävling, berättar Hannah.

Här kan du se andra rundan med Hannah och Chodec:

Vann klassen gjorde franske Alexis DeroubaixTimon d’Aure.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden