Hoppning
29 januari 2017 21:45

Lyckad helg för Hannah Åkerblom

Svenska Hannah Ņkerblom som är bosatt i Barcelona och tävlar flitigt med sina hästar i södra Europa. Denna helg har varit riktigt lyckad med seger och flera 1,40-placeringar för Hannah.

Lyckad helg för Hannah Åkerblom
Hannah Åkerblom hade en lyckad helg i Spanien med bland annat Caretto. Här segrar ekipaget i semifinalen för 7-åriga hopphästar år 2014.

Hannah Åkerblom är bosatt i Barcelona, Spanien, sedan ett och ett halvt år tillbaka. Hon har rest till Oliva-tävlingarna i Spanien sedan de startade, och hösten 2014 valde hon och hennes sambo Isaac Hernandez att stanna kvar i Spanien ett halvår på prov.
– Vi besämde oss efter det för att bosätta oss i Spanien och valde då Barcelona, säger Hannah till Ridsport.
Stallet hon hör till är Real club de polo de Barcelona – där Nations Cup finalen går varje år.

Hannah uppskattar klimatet i Spanien och tycker även att träningsmöjligheterna är fantastiska.
– Vi har tävlingar på vår anläggning flera gånger i månaden och det står alltid en träningsbana framställd, säger Hannah, som mest jobbar med att utbilda unghästar och tycker att möjligheterna till det är optimala i Spanien.
Att dessutom ha så mycket närmare till alla dessa tourer som är i Spanien och södra Europa tycker Hannah är bra.
– Man kan lättare välja och anpassa efter hur hästarna känns, och när de behöver vila så åker man hem och sedan kan man komma tillbaka senare igen, säger Hannah.
– En stor fördel jämfört med att bo i Sverige.

Kvar hemma i Söderhamn finns Hannahs gård Stall Helsingehus, som Hannah åker tillbaka till under sommarhalvåret. Under vintern när Hannah är i Spanien är det systern Jennie Åkerblom driver gården. Vid Stall Helsingehus bedrivs avelsverksamhet och Hannah har också en hel del träningar där – året runt.
– Så jag flyger hem på vintern med jämna mellanrum för att hjälpa mina elever, berättar Hannah.

Hannahs mål är nu att klättra uppåt i klassern och rida från 1,45 och uppåt internationellt.
– Och självklart en dag ta plats i landslaget, säger Hannah som ett av sina mål.
I dagsläget har Hannah på sin meritlista att hon tagit flera unghästar till unghäst-VM, ridit och kvalat massor av hästar i Falsterbo och även tagit sig till final.

På meritlistan finns också många vinter och placeringar på 1,40-nivå – några av dem tog hon denna helg i Spanien. Med Caretto (SWB, sto f-07 e L’Esprit-Baloubet du Rouet, uppf W van de Mheen) blev det både seger och en fjärdeplats, och med Chodec (CZECH WB, val f-09 e Guidam Sohn-Centgraf, uppf Zemsky Hredcinec s.p) tog hon en sjundeplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden