Fälttävlan
7 februari 2017 22:50

Hannes Melins medaljhäst har dött

Hannes Melins tidigare häst Gaston KLG har avlivats på grund av en skada han ådrog sig i hagen. Tillsammans tog de bland annat silver på young rider-EM.

Hannes Melins medaljhäst har dött
Gaston och Hannes Melin var med om många äventyr tillsammans.

Fälttävlanshästen Gaston KLG (SWB, val, f 1999, e Dardel-Chief Singer xx, uppf Christoffer Alwen) har fått somna in efter att ha fått en svår skada i hagen. Det berättar Hannes Melin på Instagram. Under sina åtta år tillsammans tog sig ekipaget upp till högsta young rider-nivå med SM-brons och ett EM-silver som höjdpunkter.

De tävlade sedan vidare på trestjärnig seniornivå och var med i bland annat världscupen och i det svenska Nations Cup-laget.

2014 såldes Gaston till Elin Krantz som fick några fina år med bland annat junior-NM och start på internationell tvåstjärnig nivå. Elin hyllar sin häst på Instagram: ”Är så otroligt tacksam för allt jag har fått uppleva tillsammans med honom och han kommer alltid ha den största platsen i mitt hjärta. Jag kommer alltid älska och sakna dig Gastis” skriver hon.


Hannes Melin och Gaston. Just här vann de den tvåstjärniga klassen vid Svenska cupen-finalen. Foto: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden