Ponny
14 april 2019 19:35

Här är helgens ponnyvinnare i dressyr

NationelltUnder helgens har det ridits nationell ponnydressyr med FEI-klasser på flera håll i landet. Kolla in hur det gick här.

Här är helgens ponnyvinnare i dressyr
Det har varit flera nationella tävlingar i ponnydressyr under helgen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Hos Njurunda Ryttareförening har det ridits både FEI:s lagprogram och FEI:s mästerskapsprogram på nationella tävlingar under helgen.

I kategori D vann Saga Larsson och 10-årige Nijebert’s Cupido båda klasserna. Ekipaget tävlar för Hudiksvalls Rid- och Ponnyklubb och slutade på 68,919 procent i mästerskapsprogrammet och  69,19 procent i lagprogrammet.

Även i kategori C blev det samma segrare i de båda klasserna. Detta genom Säterbygdens Ridklubbs Engla Stenberg/Kokkedals Oberon. Ekipaget fick 66,171 procent i mästerskapsprogrammet och 65,571 procent i lagprogrammet.

Resultat, Njurunda

Vetlandaortens Ryttarförenings Emilia Lindell slog till och vann både FEI:s lagprogram tillsammans med 14-åriga Mersbäkgård’s Dancing Spot på 68.810 procent och FEI:s mästerskapsprogram på 67,658 procent på Hammarös nationella tävlingar.

Ryttaren fick med sig ytterligare en seger från Hammarö efter att ha vunnit Lätt A för ungponnyer, kategori D, tillsammans med Golden Extrem.

Resultat, Hammarö

Hos Hermanstorps Kör- & Ridklubb reds det bland annat en ponnykür under söndagens nationella ponnydressyr.

Ekipagen värmde upp med FEI:s lagprogram som vanns av Filippa Wallqvist och 12-årige Steendieks Spiderman i kategori D. Ekipaget, som tävlar för Willands Ryttarförening, fick 68,143 procent.

I kategori C gick segern till Särö Ryttarförenings Emma Kåberg/Dusty på 65.952 procent. Ekipaget vann också küren som hade tre startande. Där blev det 69,234 procent.

I kategori D gick kürsegern till Särö Ryttarförenings Emelina Sjöblom och 12-åringen Vanity Fair med 75,542 procent.

Resultat, Hermanstorp

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-