Nyheter
30 oktober 2018 12:10

Sista chansen att rösta i dag: Vem blir ”Årets komet”?

OmröstningSom tradition delar Ridsport ut sitt pris "Årets komet" under Ryttargalan. En ryttare från hoppning, dressyr respektive fälttävlan är nominerade. Här kan du rösta på din favorit (RÖSTNINGEN AVSLUTAD).

Sista chansen att rösta i dag: Vem blir ”Årets komet”?
Alice Tapper, Denise Ljungkvist och Vendela Eriksdotter Rubin är nominerade till Ridsports pris Årets Komet. Foto: Roland Thunholm/Pernilla Hägg/Jenny Schwieler Staaf

RÖSTNINGEN AVSLUTAD.  Årets komet ska vara en ryttare som under innevarande år har börjat göra fina resultat på högre nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren.

En ryttare från hoppning, dressyr respektive fälttävlan nomineras av Ridsports grenspecifika journalister och Ridsports läsare avgör sedan vem som ska få titeln Årets Komet genom omröstning här nedan. Omröstningen pågår till och med 31 oktober 2018.

Här är de nominerade

Dressyr
Denise Ljungkvist

Tog under ledning av sin tränare Kerstin André klivet upp i Grand Prix på allvar under 2018. Med stoet Soéga, som hon själv utbildat, har hon haft fina framgångar under sitt sista år som U25. Ekipaget hade stora framgångar redan under 2017, med bland annat tre guldmedaljer från NM och började 2018 med vinst samt en andra plats vid de fyrstjärniga tävlingarna i Lier.

Förutom det blev hon uttagen att rida U25 EM i Aachen, tog silver i U25-SM samt var en av årets Ajaxstipendiater. Hon är beviset på att man kan nå den absoluta toppen med rätt inställning, ryttarkänsla och en obändig vilja.

Ridsport
Denise Ljungkvist och Kingdom for U. Foto: Roland Thunholm

Fälttävlan
Vendela Eriksdotter Rubin

19-åringen bor på Lundens gård utanför Varberg och har vunnit flera mästerskap i år. Det har blivit guld på YRSM, NM för seniorer både individuellt och lag och i Breeders för 6-åriga hästar. Hon har också under året tagit klivet upp till internationell tvåstjärnig klass på allvar tillsammans med sin bästa häst, Vienna Imperial.

Debuten gjordes redan förra året, då med placering i CCI2* i Frankrike. Den målmedvetna 19-åringen är redan en skicklig ryttare med ett bra team omkring sig och det finns inget som tyder på att hennes utveckling skulle mattas – tvärtom. En av hennes styrkor i fälttävlan är dressyrmomentet – hon är lika seriös i sin dressyrsatsning.

Vendela Eriksdotter Rubin - Vienna Imperial Fj-0013
Vendela Eriksdotter Rubin och Vienna Imperial. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Hoppning
Alice Tapper

20-åringen från Märsta är för närvarande Sveriges högst rankade ungdomsryttare och har under året på allvar etablerat sig i svår hoppning även i seniorklasserna. Vid SM i Billdal blev det guld i ungdoms-SM med försäljningshästen Cougar Q och en tiondeplats i senior-SM med egna Doge Dogelito efter att ha varit bäst i finalen.

Alice har plockat ett flertal GP-placeringar internationellt med både Doge Dogelito och Quincy samt varit högt placerad i många 1.45-1.50-hoppningar nationellt. Alice Tapper, som är en av årets Ajax-stipendiater, är målmedveten, ambitiös och med stor känsla i sin ridning och hästhållning.

180729_alicetapper_pernillahagg
Alice Tapper och Cougar Q. Foto: Pernilla Hägg

Ryttargalan hålls den 28 november på Grand Hotel i Stockholm.

Ryttargalans webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden