Blogg
19 juni 2012 12:23

Hårlösa hästen Harry

Har aldrig hört talas om det förut, men det finns visst! Hårlösa hästar alltså. Så idag tipsar jag om det och en massa annat som har med färger att göra.


Snacka om estetisk färg på den här hästen. Det blir inte mycket snyggare än så. Kritvit och små stjärnor i apelkastningen. När jag jobbade som ridlärare brukade jag säga att man kunde tänka apelkastad skimmel som om någon kastat små, vita äpplen på hästen, här ser det ut som att någon kastat stjärnor. En gång när jag frågade om någon av dem kunde färgen var det en flicka som räckte upp handen och utropade: “Jag vet! Äppelpallad!” Jag kan fortfarande inte tänka på det utan att skratta!


Jag tycker också att det hade varit coolt om våra halvblod hade de här metalliska färgerna som akhal tekerna har. Däremot är jag glad att de inte ser lika mycket ut som vinthundar, det ser lite obekvämt ut!


När jag letade efter bilder på glansiga akhal teker stötte jag på något helt annat. En hårlös häst! Har aldrig hört om det förut! Enligt den här artikeln är det visst inte helt ovanligt eftersom man i den stamboken avlar på tunn hår. Det går även att läsa om Harry the Hirless Horse i USA. Men hårlöshet hoppas jag inte är något man vill fortsätta avla på eftersom de flesta hästar verkar ha det svårt och må dåligt.


Och när jag ändå pratar om färger måste jag tipsa om ett föl som fötts helt vitt. Det kanske inte varit så konstigt om inte föräldrarna båda varit bruna. Det handlar om en helt slumpmässig genmutering som är otroligt ovanlig. Och med det lämnar jag för denna gången, tipsa mig gärna om ni ser något på internet som fler borde se!

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar