Blogg
30 april 2012 13:33

Vad har hästen på sig?

Det är ganska ofta som man stöter på underliga saker på internet och idag var inte ett undantag. Plötsligt dök den här bilden upp.

Hundratals frågor ställer sig på kö i min hjärna och kräver att bli besvarade. Vad i hela världen är det här? Varför har hästen på sig en våtdräkt, vad är det till för och är det ett skämt? Skäms den inför sina hästkompisar? Hur trär man på den på benen?

Efter lite luskande hittade jag en artikel som beskriver det som en compression suit (sådana som olika atleter, bland annat simmare, använder vid träning) utvecklad för galoppörer. Ett plagg för högpresterande hästar gjort av “revolutionerande fukttransporterande tyg”. De görs av ett företag utanför Windsor i Australien som heter Hidez. Enligt dem sätter dräkterna tryck på hästens ben och motverkar att blod samlas där för att istället transporteras tillbaka till hjärtat och muskler som behöver det.

Vem vet, det kanske funkar, men lite dumt ser det allt ut. Som svar på frågorna: De har visst dragkedjor och är därför lätta att sätta på. Vet inte om hästen skäms, men dräkten finns i tre chica färger om den inte tycker om svart!

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar