Hoppning
20 mars 2022 09:36

Harplinge Ridklubb vann elitseriens första omgång

ElitallsvenskanÅrets säsong av elitallsvenskan spurtade igång med första omgången i Västra zonen på Grevagården på lördagen. Vann gjorde Harplinge Ridklubb som hade toppat med hela familjen Arvidsson.

Harplinge Ridklubb vann elitseriens första omgång
Det vinnande laget. Foto: Grevagårdens Ryttarförening

Det blev en spännande uppgörelse när elitallsvenskan drog igång med första omgången i Västra zonen på Grevagården på lördagen. Tre av åtta lag gick till omhoppning och vinnande ur striden gick Harplinge Ridklubb som hade spetsat laget med hela familjen Arvidsson.

Mamma Jenny Arvidsson var lagledare, pappa Niklas stod för en dubbelnolla med Hotmail, likaså gjorde dottern Linn som red sin topphäst Glenmorangie medan storebror Lucas fick ett nedslag i vardera rundan med Uva Hästak. ”Utbölingen” Theodora Dörring satte även hon en dubbelnolla med Casio (SWB), vilket innebar att Harplinge dubbelnollade sig till segern.

Tvåa blev Hagens Ridsportförening som fick ett nedslag för mycket i omhoppningen. Lagledare var Helena Holm och för dubbelnollorna i laget stod Linus Herzig med Greyson PH samt Wilma Fransson med Step Dance for FAME (SWB). Isa Hjortsäter och Fillika (SWB) samt Malin Sellén Andersson och La Colibri MB (F.2) fick med sig varsin olycklig bom i omhoppningen, men med lagets totala insats blev det en silverplats i första omgången.

Hagens
Glada miner i silverlaget. Foto: Grevagårdens Ryttarförening
Received_537740151028473
Hemmalaget sken ikapp med solen efter en fin insats. Foto: Grevagårdens Ryttarförening
Received_2051551858353045
Lagledarna fick presentera sina lag inför lagklassen. Foto: Grevagårdens Ryttarförening

Trea blev hemmalaget Grevagårdens Ryttarförening under ledning av tävlingsledaren Marlene Andersson Wikman. Laget nollade i första rundan, efter att ett nedslag räknats bort, men i omhoppningen tog alla med sig varsin bom. Ida Ahlsten och Mystery LJ (SWB), Esther Philippa Nicolaissen och United (SWB), Jonna Wahlborg och Beaumont samt Rebecka Svahn och Erno red i laget.

Lagklassen reds över 1,30-hinder.

Nästa helg fortsätter elitserien med första omgången i Norra zonen samt i Mellersta zonen.

Resultatlista lagtävlingen på Grevagården.

Tävlingsplatser och datum Folksam Elitallsvenska.

Regler Folksam Elitallvenska.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden