Sverige
21 juli 2020 10:19

Häst föll ner i gödselbrunn och drunknade

DödsolyckaI samband med en vagnstur i närheten av skånska Bromölla satte hästen plötsligt av i sken. Panikrusningen slutade i en gödselbrunn, men trots ägarnas tappra räddningsförsök drunknade hästen i den djupa brunnen.

Häst föll ner i gödselbrunn och drunknade
Räddningstjänsten ryckte ut men kunde inget göra. Arkivbild: iStock

Händelsen skedde i trakten kring skånska Bromölla på måndagen och räddningstjänsten larmades till platsen strax efter klockan 16. Ägaren var ute och körde vagn med hästen när den av okänd anledning plötsligt satte av i sken.
– Den sprang genom staketet och ramlade ner i en gödselbrunn, säger insatsledaren Anders Haglund till Kristianstadsbladet som rapporterat om olyckan.

Kvinnan som åkte med i vagnen och hennes man försökte hålla liv i hästen. Men till slut orkade mannen inte hålla hästens huvud ovanför vattenytan i den cirka tre meter djupa brunnen, och hästen drunknade, berättar Anders Haglund.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden