Hoppning
7 januari 2019 06:00

Häst från EM-guldlaget byter banan mot avelsboxen

PensioneringDenis Lynch pensionerar All Star 5, som bland annat var en del av EM-guldlaget i Göteborg. Nu blir det i stället fokus på avel hos Schockemöhle för 16-åringen.

Häst från EM-guldlaget byter banan mot avelsboxen
Denis Lynch och All Star 5 vid världscupfinalen i Paris 2018. Foto: Roland Thunholm

Denis Lynch berättade nyligen att han och ägaren Thomas Straumann har bestämt att All Star 5 (HANN, hingst, f 2003, e Argentinus-Alme) officiellt pensioneras från banorna. Hingsten har inte tävlat på flera månader och nu blir det fullt avelsfokus.
– ”Simba” får nu chansen att visa avelsvärlden hur speciell han är, genom att sin första säsong vara hos Paul Schockemöhle. Jag önskar dem stort lycka till, även om jag är hundra procent säker på att det inte behövs, skriver Denis Lynch i ett Facebookinlägg där han tackar ”Simba” och beskriver honom som en ”exceptionell hingst med ett stort hjärta”.

Denis Lynch och All Star debuterade tillsammans 2011 och har vunnit och placerat sig i en rad Grand Prix-klasser och världscupkval. De har hoppat flera världscupfinaler tillsammans, och även VM och EM. De var exempelvis en viktig kugge i det irländska laget som tog guld på EM i Göteborg 2017, trots att laget var ett ekipage kort i finalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden