Sverige
27 maj 05:55

Häst omhändertagen efter att ägaren hamnat på sjukhus

DjurskyddNär hästens ägare hamnade på sjukhus var det begränsat med personer som kunde se till hästen. Nu går länsstyrelsen in och beslutar att hästen ska omhändertas.

Häst omhändertagen efter att ägaren hamnat på sjukhus
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/virgonira

Det var för ett par veckor sedan aktuell länsstyrelse i mellersta Sverige fick vetskap om att tillsynen av den aktuella hästen samt några katter på en fastighet inte var tillfredsställande.

Djurens ägare hade hamnat på sjukhus och aktuell fastighets ägare kunde endast se till djuren några dagar.

Nu har länsstyrelsen beslutat att omedelbart omhänderta både hästen och katterna. Detta efter att ägaren via telefon bekräftat att hon har det besvärligt med att få någon som kan ta hand om djuren under hennes sjukhusvistelse.

Länsstyrelsen kommer så snart det går meddela om de omhändertagna djuren ska säljas, överlåtas på annat sätt eller avlivas.

Ridsport berättade nyligen om hur en framtidsfullmakt kan vara viktig ha för hästägare vid eventuell sjukdom eller olycka för ägaren själv.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden