Sverige
12 oktober 2020 11:15

Häst orsakade plåtskador – bilisten vill ha skadestånd

TvistEn bilist säger sig ha fått plåtskador på sin bil efter att en häst gått på den med hovarna. Eftersom händelsen utspelade sig i ett naturreservat kräver bilägaren nu pengar av länsstyrelsen för att täcka självrisken.

Häst orsakade plåtskador – bilisten vill ha skadestånd
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Explora/Istock

Det hela utspelade sig längs kustvägen på norra Öland en torsdag i september. Föraren av en bil ser två hästar vid sidan av vägen och krypkör sakta framåt för att passera hästarna. Första hästen är inga problem, men den andra hästen går ut på vägen och ställer sig framför bilen. Där slänger den upp frambenet på motorhuven. När den tar bort benet kan föraren backa undan och på tryggt avstånd kontrollera bilen.

Bilägaren upptäcker då att bilen fått plåtskador. För att täcka självrisken krävs nu länsstyrelsen på 3 000 kronor i ett detaljerat skadeståndsanspråk. Anledningen är att området där det hände ligger inom Bödakustens västra naturreservat. Det rapporterar tidningen Barometern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden