Sverige
2 maj 08:53

Häst räddad efter timmar i bäck

Uppdaterad 11.00En häst gick ner sig i en lerig bäck under onsdagen och fastnade. Efter totalt tio timmar kunde hästen få hjälp upp på fast mark igen.

Häst räddad efter timmar i bäck
Räddningstjänsten fick rycka ut. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

På onsdagen hamnade en häst i en mindre bäck i närheten av Burträsk i Robertsfors kommun. Botten var lerig och bäcken hade branta kanter, vilket gjorde att hästen inte bottnade och fastnade.

Under natten mot torsdagen kallades räddningstjänsten till platsen, då hästen inte kunde ta sig upp.

Med hjälp av hjullastare kunde hästen till slut få fast mark under hovarna, efter att ha varit fast i bäcken i tio timmar. Enligt Sveriges Radio P4 Västerbotten har veterinär varit på platsen, men det är oklart om hästen har skadat sig.

Uppdatering

Jaquline Engman äger hästen Lady, som fastnade i vad ägaren beskriver som ett dike intill hästarnas hage.
– Man kände sig hjälplös. Hennes ben satt fast i backen för att det är så lerig botten, så hon kunde inte göra så mycket. Hon har lite småsår som är ytliga, men inget som behövde sys. Hon mår bra nu och har ätit och druckit, men kunde först inte stå på benen, säger hon i en intervju med Mellanbygden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden