Sverige
7 oktober 2021 19:22

Häst testad positivt för ekvint coronavirus efter Breeders

SmittaTävlingsledningen för SWB Equestrian Weeks meddelar nu att en häst som startade under Breeders Trophys dressyrvecka har testats positivt för ekvint coronavirus vid hemkomst.

Häst testad positivt för ekvint coronavirus efter Breeders
En av hästarna som deltog i Breeders Trophy i dressyr har testats positivt för ekvint coronavirus efter hemkomst. Foto: iStock

Enligt arrangören var hästen, som efter omständigheterna uppges må bra, uppstallad på tävlingsområdet under förra veckan. Samtliga tävlingstallar rengjordes och desinficerades på söndagskvällen, och tävlingsorganisationen har därför – i samråd med tävlingsveterinär – kommit fram till att låta hopphästarna fortsätta sin tävlingsvecka.

”Risken för att smittan ska finnas kvar i stallet är minimal”, skriver arrangören, men uppmanar också ryttare som hade hästar på plats på Flyinge förra veckan att tempa hästarna för att upptäcka eventuell smitta.

Även de hoppryttare som nu är på plats rekommenderas att löpande kolla sina hästars temperatur, då feber är ofta är ett första tecken på infektion.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden