Körning
29 maj 2018 08:53

Hästägaren hittade rätt kusk – nytt lovande ekipage på banorna

Lyckat lånDet var i Falsterbo förra året de möttes för första gången: Ilse Nilsson Huisman, hästägare och Linda Wigren, elitkusk. Ilse gillade vad hon såg när Linda sopade banan med konkurrenterna – kanske detta var kusken som skulle passa hennes hingst med det ståtliga namnet WPBR Templedruid Goblin 9103?

Hästägaren hittade rätt kusk – nytt lovande ekipage på banorna
Hela gänget efter prisutdeningen. Kusk är Linda Wigren, groom är Rune Wigren. Ilse Nilsson Huisman till vänster, är ägare och förste flätare och Eva Wigren till höger, basar för teamet och groomade den här gången i maraton. Foto: Eva Österlund

24-åriga Linda Wigren, som har flera SM-guld och NM-medaljer som junior och young driver, hade det där som Ilse Nilsson Huisman efterlyste – skicklighet, rutin och mycket hästkänsla. Kontakt togs och numera bor Goblin hemma hos Linda. I helgen var de båda och tävlade i Åstorp.

Ilse Nilsson Huismann kommer från Holland men är ängelholmare sedan många år tillbaka. Goblin hittade hon dock i sitt gamla hemland och kärlek uppstod och det blev köp.

Tanken var att Ilse skulle köra själv. Goblin var rutinerad inom körningen i Holland och Belgien det blev också några lätta klasser.
– Han tycker det är roligt att tävla, det märks verkligen, men jag tyckte inte jag kunde hänga med när det blev svårare. Så jag la ut en försiktigt förfrågan om någon ville låna Goblin och tävla honom och fick flera svar.

Inget fel på någon av de kuskarna som frågade, men när Ilse såg hur Linda körde då visste hon säkert. Här var kusken som kunde förvalta hennes fina hingst.
– Jag grät när hon körde nu här i Åstorp, det är svårt att stå bredvid men det är fantastiskt ändå. Och det är ju jag som flätar så jag är ju med.

1. Goblin, Linda, Eva
Goblin och Linda Wigren i vattenhindret. Glad groom är Eva Wigren. Foto: Eva Österlund
2. Etta Totalt
Etta totalt i medelsvår klass för ponny, enbet. Goblin är nöjd, han gillar ju verkligen att tävla! Foto: Eva Österlund

Avtal till NM

Avtalet mellan Ilse och Team Wigren sträcker sig först och främst till och med NM nästa år. Sedan får man diskutera vidare men Ilse är mer än nöjd med de här första nio veckorna när Goblin varit i Lindas vård.
– Jag är verkligen glad för hans skull och skulle jag sakna honom för mycket så är det ju bara att åka upp till Mörrumstrakten där han bor och hälsa på.
– Och så hänga på tävlingar förstås.

Hon hann dock inte hänga så mycket, Ilse Nilsson Huisman. Är man med i organisationsgruppen för körtävlingen i Åstorp så finns det att göra.
– Jag var med och ordnade käpphästtävlingen också. Näst Gobilns framgångar den här helgen var det allra roligast.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden