Sport
31 juli 2016 14:59

Hästarna på plats – ryttarna på G

Mitt i natten lokal tid anlände de fem svenska fälttävlanshästarna till stallet i Rio. Nu väntar förbundskapten Staffan Lidbeck bara in sina ryttare som befinner sig i luften – snart är hela gänget på plats.

Hästarna på plats – ryttarna på G
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Hippo Foto

Reality, Herta, Aspe, Luron och Fairnet har angjort Rio. Fälttävlanshästarnas resa till Brasilien har följts med stort intresse av media och i natt lokal tid var de slutligen framme vid sitt OS-stall.
Förbundskapten Staffan Lidbeck var självklart på plats, precis som groomarna.
– Jodå, vi stapplade ut här vid 02.30 i natt och tog emot dem. Allt har gått jättebra och Lisa har ju varit med dem hela vägen, säger Staffan till Ridsport om att hästarna har haft Lisa Lidbecks vana veterinärögon på sig under flygresan från Belgien.

Staffan berättar vidare att hästarna har gjort sig hemmastadda i sina boxar som ligger i en del av stallet där samtliga svenskhästar ska hålla till. Hästarna tar det idag bara lugnt med sina groomar, men snart blir det mer action. Just nu är nämligen även den tvåbenta OS-kvintetten Sara Algotsson Ostholt, Frida Andersén, Ludwig Svennerstål, Anna Nilsson och Linda Algotsson på väg.
– De kommer ikväll vid 18-tiden. Då är det redan mörkt här, så det bär bara av till OS-byn för dem men imorgon får de träffa sina hästar igen. Några av dem kommer säkert att hänga på låset när stallet öppnar 06.30.

För ryttarnas del gäller det att komma i ordning, lära sig hitta hyfsat i den gigantiska OS-byn, få kläm på praktiska saker som var matservering finns och var bussarna går, och förstås att njuta av stämningen.
– Ryttarna ska nog allt hinna atmosfären hoppas jag. Vi är på plats i så god tid, många fler dagar i förväg än på en vanlig tävling, så det är gott om tid att få ordning på allt, säger Staffan.

På fredag startar allvaret med en rejäl invigningsceremoni och veterinärbesiktning. På lördag går den första delen av fälttävlansdressyren.

I går på väg mot Brasilien:


Linda Algotssons Fairnet gick med spetsade öron mot flygäventyret.


”Flyg försiktigt kompis”. Sara Algotsson Ostholt sa farväl till Bigsy inför hennes långa resa.


Det här planet, en Boeing 777, tog de svenska hästarna till Rio.

Foto: Dick Caremans/FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden